Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/06/2007

Συνέντευξη Δ. Παπαδημούλη στον Ρ/Σ 9.84

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημ. Παπαδημούλης, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο «Αθήνα 9.84» (Γ. Λοβέρδος) αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα εξής:

Για τον Βύρωνα Πολύδωρα

"Κάθε υπεύθυνος και σοβαρός υπουργός θα έπρεπε να αναρωτηθεί γιατί έπρεπε να περάσει ένας χρόνος για να φτάσει ένα τέτοιο βίντεο στη δημοσιότητα, όταν κυκλοφορούσε από κινητό σε κινητό στα χέρια δεκάδων ένστολων πραιτόρων.

Το βίντεο με τη κτηνωδία της Ομόνοιας έχει κάνει το γύρο του κόσμου και μας διασύρει διεθνώς. Δυστυχώς η θεωρία του κ. Πολύδωρα ότι πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό διαψεύδεται εν τοις πράγμασι. Επί των ημερών του κ. Πολύδωρα φουντώνουν τα φαινόμενα της αυθαιρεσίας και της ατιμωρησίας. Πρέπει να μας προβληματίσει ως πολίτες το γεγονός ότι αυτοί που βασάνιζαν με αυτόν τον κτηνώδη τρόπο τα δύο παιδιά βιντεοσκοπούσαν και μετά επεδείκνυαν το τρόπαιο των πράξεών τους.  Για να κυκλοφορεί κάποιος ένα τέτοιο βίντεο, πρώτον έχει μια βαθιά και αρρωστημένη νοοτροπία και δεύτερον νοιώθει άτρωτος.

Όλοι ξέρουν ότι ο Συνασπισμός απεχθάνεται και καταπολεμά τη βία. Γιʼ αυτό  ακριβώς και μας καταπολέμα ο κ. Πολύδωρας, την ώρα που χαϊδεύει τους πραίτορες της Ομόνοιας και της ζαρντινιέρας. Ζητάμε την παραίτηση του γιατί πιστεύουμε ότι είναι ακατάλληλος και επικίνδυνος γιʼ αυτό το πόστο. Δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη Υπουργός Δημόσιας Τάξης – η δημόσια τάξη είναι ενσωματωμένη στο Υπουργείο Εσωτερικών- και δεν υπάρχει σε καμία χώρα ένας τόσο φλύαρος, τόσο επιθετικός και τόσο αναποτελεσματικός υπουργός όσο ο κ Πολύδωρας. Θα έπαιρνε, μακράν όλων των συναδέλφων του, το «χρυσό βατόμουρο»."

Για τις ευθύνες του Πρωθυπουργού

"Ο Πρωθυπουργός δεν είναι για να οργίζεται και να διαφημίζει την προεκλογική οργή του. Ο Πρωθυπουργός οφείλει να πράττει, όχι για να δηλώνει. Έχει μεγάλη ευθύνη, καθώς  διατηρεί έναν ακατάλληλο και υβριστή υπουργό σε ένα πολύ ευαίσθητο πόστο. Ο κ. Καραμανλής είναι πολύ καλός στο να διατηρεί το προφίλ του και να υπερασπίζει τη δημοτικότητά του- λες και έχει τεφλόν πάνω του και δεν κολλάει τίποτα-, αλλά οι Έλληνες πολίτες ψηφίζουν τον Πρωθυπουργό για να λύνει προβλήματα και να διορθώνει καταστάσεις. Είναι ο κορυφαίος manager της χώρας.

Το παιχνιδάκι των εντυπώσεων από τον Πρωθυπουργό, που διατηρεί και την μάσκα του κεντρώου χώρου, αλλά ταυτόχρονα στηρίζει και τον κ. Πολύδωρα για να πιάνει και τους ακροδεξιούς, γίνεται στου κασίδη το κεφάλι. Το πληρώνει η κοινωνία."

Για την αστυνομική ασυδοσία

"Επί χρόνια η χώρα μας διεθνώς με αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, του Συνηγόρου του Πολίτη, του Συμβουλίου της Ευρώπης και δυστυχώς τα περιστατικά αυτά έχουν πυκνώσει τελευταία, γιατί υπάρχει ένα αίσθημα ατιμωρησίας. Οι ένοχοι της ζαρντινιέρας, οι ένοχοι ξυλοδαρμού και σπασίματος χεριών πέφτουν "στα μαλακά". "Φωλιά βίας" είναι το περιβόητο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας, το οποίο βαρύνεται με δεκάδες αντίστοιχα περιστατικά, και όχι ο Συνασπισμός.

Για την υγεία του Αρχιεπισκόπου

"Στον Αρχιεπίσκοπο εύχομαι από καρδιάς, εκ μέρους όλου του Συνασπισμού, περαστικά και να γίνει γρήγορα καλά. Η ανθρώπινη συμπαράσταση αυτή τη στιγμή υπερβαίνει και παραμερίζει  την έντονη διαφωνία μας με τις πολιτικές παρεμβάσεις του Αρχιεπισκόπου."

To Γραφείο Τύπου