Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
19/06/2007

Συνάντηση Αλαβάνου με τον Συνήγορο του Πολίτη

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος μαζί με τον Δ. Στρατούλη, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνο για την εργατική πολιτική του ΣΥΝ και την Ελ. Σαραντοπούλου, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ,  συναντήθηκε σήμερα  με τον επικεφαλής του Συνηγόρου του Πολίτη κ. Γ. Καμίνη, ο οποίος παρέδωσε στον Πρόεδρο του ΣΥΝ την καθιερωμένη ετήσια Έκθεση  .

Μετά τη συνάντηση έγιναν δηλώσεις.

ΑΛ.ΑΛΑΒΑΝΟΣ: «Είχαμε μια συνάντηση με τον επικεφαλής του Συνήγορου του Πολίτη κ. Καμίνη και θέλω να τονίσω ότι εκτιμώ πάρα πολύ τη δουλειά που έχει γίνει. Με την ευκαιρία της αυριανής  Ημέρας των Προσφύγων, να αναφέρω τις εξαιρετικές παρεμβάσεις και υποδείξεις που έχουν γίνει από το Συνήγορο του Πολίτη σε αυτό το θέμα,  αλλά και σε άλλα θέματα, όπως σχετικά με τη λειτουργία της Αστυνομίας, ή τη σημαντική Έκθεση για τα Δικαιώματα των Ανέργων  και το ρόλο του ΟΑΕΔ. Θεωρούμε ότι η Διοίκηση θα έπρεπε να είναι πιο ευαίσθητη στις υποδείξεις που γίνονται από τον Συνήγορο του Πολίτη. Θέσαμε επίσης στον κ. Καμίνη το θέμα των Ρομά στο Βοτανικό, που δυστυχώς υφίστανται μια πολιτική εκδίωξης από τη δημοτική αρχή.

Θέλω  τέλος, με την ευκαιρία αυτή,  να υπογραμμίσω ότι είναι σημαντικό η πολιτεία να στηρίξει όλους αυτούς τους επιστήμονες και το διοικητικό προσωπικό,  το οποίο παίρνει αμοιβές παρελθόντων ετών, ενώ κάνει μια πάρα πολύ γόνιμη και δημιουργική δουλειά, χωρίς όμως αντίστοιχα να έχει την οικονομική στήριξη που θα έπρεπε.»

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: «Με μεγάλη χαρά παρέδωσα  την Ετήσια Έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη στον Πρόεδρο του ΣΥΝ, την οποία παρέδωσα επίσης και στα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, καθώς και την περίληψη της ετήσιας έκθεσης που βγάζουμε κάθε χρόνο, αλλά και τις δύο εκθέσεις για τον ΟΑΕΔ και το πώς αντιμετωπίζει τα θέματα της ανεργίας.»

To Γραφείο Τύπου