Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
21/09/2005

Για την ανωτατοποίηση των εκκλησιαστικών σχολών

Δήλωση του Αλ.Τσίπρα, μέλους ΠΓ και υπεύθυνος Παιδείας & Νεολαίας του ΣΥΝ

Η Υπουργός Παιδείας με το νομοσχέδιο για την ανωτατοποίηση των εκκλησιαστικών σχολών, ουσιαστικά παραδίδει μέρος της εκπαίδευσης στις ορέξεις του αρχιεπισκόπου.

Σε μια περίοδο όπου τα πανεπιστήμια δεν μπορούν να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες, η κα Υπουργός, ετοιμάζεται να χαρίσει ένα υπέρογκο μέρος των εκπαιδευτικών δαπανών στην «Δεξιά του Υψίστου», προκειμένου να παράγει το νέο αίμα των πραιτοριανών του αρχιεπισκοπικού θρόνου, τους νέους ορθόδοξους «Ταλιμπάν» της θεολογίας.

Προφανώς η κα Υπουργός προκειμένου να ξοφλήσει παλιά γραμμάτια προς την ηγεσία της εκκλησίας, αδιαφορεί για το ότι μετατρέπει τον πανεπιστημιακό χώρο, από χώρο ελεύθερης διανόησης, επιστήμης και έρευνας, σε πεδίο ελεγχόμενης ιδεολογικής επιρροής. Όπως επίσης αδιαφορεί για την απαξίωση της ίδιας της φυσιογνωμίας της ελληνικής παιδείας, εισάγοντας εν έτη 2005 την αντίληψη της θεοκρατίας έναντι του πνεύματος του διαφωτισμού.

Καλούμε τους πνευματικούς ανθρώπους, τους κοινωνικούς φορείς, όλη την ελληνική κοινωνία σε εγρήγορση, ώστε να εμποδιστεί με κάθε τρόπο αυτός ο επικίνδυνος κατήφορος. Απαιτούμε να αποσυρθεί αμέσως αυτό το νομοσχέδιο και να προωθηθεί ο χωρισμός της Εκκλησίας από το κράτος.

To Γραφείο Τύπου