Skip to main content.
19/06/2007

Συνέντευξη Δημήτρη Παπαδημούλη στο Ρ/Σ "Στο Κόκκινο"

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημ. Παπαδημούλης, σχολιάζοντας σήμερα στο ραδιοσταθμό "Στο Κόκκινο" τις συνεχείς επιθέσεις της κ. Παπαρήγα εναντίον του ΣΥΝ, τόνισε, μεταξύ άλλων:

"Η ηγεσία του ΚΚΕ οξύνει την επίθεσή της εναντίον του ΣΥΝ για δύο λόγους: Πρώτον, γιατί διαπιστώνει μια ανοδική τάση του Συνασπισμού και, δεύτερον, γιατί ο ιός της κοινής δράσης, της συνύπαρξης, του διαλόγου  ανάμεσα στις δυνάμεις της αριστεράς φαίνεται ότι έχει διεισδύσει και στο κοινωνικό και εκλογικό σώμα που επηρεάζει το ΚΚΕ.

Η κ. Παπαρήγα θυμάται τι έγινε όταν δημιουργήθηκε το ʼ89 ο ενιαίος πολυκομματικός ΣΥΝ. Επηρεάστηκαν -"μολύνθηκαν" -όπως είχε πει- από τις ανανεωτικές ιδέες και πάρα πολλοί ψηφοφόροι, οπαδοί και μέλη του ΚΚΕ.

Ο ΣΥΝ παρ' ότι έχει σοβαρές διαφορές με το ΚΚΕ –μας χωρίζουν τα θέματα της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του δρόμου για το σοσιαλισμό, της Ευρώπης, οι θέσεις μας για τα ναρκωτικά, τους ομοφυλόφιλους, το περιβάλλον, παρʼ όλα αυτά επιδιώκει το διάλογο, τη συνύπαρξη, την κοινή δράση. Γιατί έχουμε εμπιστοσύνη στις ιδέες μας. Δεν φοβόμαστε τη συνύπαρξη με άλλους αριστερούς που επηρεάζονται από άλλα κόμματα.

Η Αριστερά οφείλει να είναι απέναντι στο κατεστημένο, τη δεξιά πολιτική, το νεοφιλελευθερισμό, τον καπιταλισμό και όχι απλώς να λέει ότι είναι. Ο μόνος τρόπος για τους «τρομάξουμε» όλους αυτούς- που είναι πολλοί και ισχυροί- είναι η  κοινή δράση. Η κ. Παπαρήγα υπηρετεί τη δεξιά πολιτική και το κατεστημένο, βαθαίνοντας την εμφύλια διαίρεση και τον πόλεμο εναντίον του ΣΥΝ."

To Γραφείο Τύπου