Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
19/06/2007

Συνάντηση Νίκου Χουντή, με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Λιμενικό Σώμα

Αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Λιμενικό Σώμα (ΠΟΕΠΛΣ) συναντήθηκε σήμερα με τον Γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ Νίκο Χουντή στα γραφεία του κόμματος.

Οι συνδικαλιστές-λιμενικοί, αναφέρθηκαν στις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού που έχει το Σώμα με αποτέλεσμα να είναι δυσχερής η κάλυψη των τεράστιων υπηρεσιακών αναγκών που παρουσιάζονται ιδιαίτερα τώρα που αρχίζει η θερινή περίοδος (Έχει εκτιμηθεί ότι υπάρχει ανάγκη πρόσληψης για πάνω από 3.500 άτομα). Επίσης, στηλίτευσαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις μηδενικές αυξήσεις που λαμβάνουν οι χαμηλόβαθμοι λιμενικοί σε αντίθεση με τις σημαντικές αυξήσεις που λαμβάνουν οι ανώτατοι αξιωματικοί του Λιμανικού Σώματος, με αποτέλεσμα να υπάρχουν εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων με χαώδες άνοιγμα της μισθολογικής ψαλίδας. Ακόμα, στάθηκαν με ιδιαίτερο προβληματισμό στη συστηματική προσπάθεια που γίνεται από μερίδα κυβερνητικών στελεχών για σταδιακή απαξίωση του συνδικαλιστικού τους κινήματος με στόχο μακροπρόθεσμα να το καταστήσουν αδρανές.

Ο Νίκος Χουντής εξέφρασε τη συμπαράσταση του κόμματος στα δίκαια αιτήματά τους, που εκφράζεται έμπρακτα με σειρά ερωτήσεων που κατατίθενται στη Βουλή από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισε, ακόμη, ότι ο ΣΥΝ συμπαραστέκεται γενικά στον αγώνα των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας για την ικανοποίηση των εργασιακών, οικονομικών και θεσμικών τους αιτημάτων.

Παρών στην συνάντηση ήταν και ο υπεύθυνος του Τμήματος του ΣΥΝ για τα Σώματα Ασφαλείας, Μίλτος Ανδρικόπουλος.  

Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας