Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/06/2007

Συνάντηση Αλαβάνου με το Προεδρείο του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος συναντήθηκε σήμερα με το Προεδρείο του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών, αποτελούμενο από τις Νόρα Κατσέλη, Πρόεδρο, Ρένα Κιτσοπανίδου αντιπρόεδρο, Ράνια Παπαϊωάννου αντιπρόεδρο, Ιλεάνα Σακκά αντιπρόεδρο, Σούλα Παναρέτου αντιπρόεδρο. Στη συνάντηση συμμετείχαν από το Τμήμα Γυναικών του ΣΥΝ η συντονίστρια Δέσποινα Σαγγανά και το μέλος της ΚΠΕ  Ελένη Σαραντοπούλου.

Μετά το τέλος της συνάντησης έγιναν δηλώσεις:

ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ: Είχαμε μια συνάντηση με τον Πολιτικό Σύνδεσμο Γυναικών. Η ίδια η ύπαρξή του είναι εξαιρετικά σημαντική γιατί ενώνει σε κοινούς στόχους γυναίκες από διάφορους πολιτικούς χώρους. Το αίτημα που έθεσαν είναι μετριοπαθές. Δηλαδή το να έχουν τα κόμματα το 1/3 των υποψηφίων τους γυναίκες, όχι όπως στις δημοτικές εκλογές -που είναι το 1/3 των εδρών- αλλά το 1/3 των υποψηφίων.

Εμείς στηρίζουμε το αίτημα αυτό και θα κάνουμε κάθε προσπάθεια να το πετύχουμε, παρά το γεγονός ότι δεν κρύβουμε τις δυσκολίες που έχουμε σε ορισμένες περιφέρειες -ως ένα κόμμα όχι ιδιαίτερα ισχυρό. Επίσης θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρξει στα ΜΜΕ μια ικανοποιητική αντιπροσώπευση γυναικών υποψηφίων, ώστε να συμβάλει και αυτό όχι απλώς να έχουμε υποψήφιες, αλλά  να έχουμε βουλευτίνες περισσότερες από όσες έχουμε σήμερα.

ΝΟΡΑ ΚΑΤΣΕΛΗ: Συναντήσαμε τον Πρόεδρο του Συνασπισμού τον κ. Αλαβάνο. Τον ευχαριστούμε εκ των προτέρων γιατί ήταν ο πρώτος που δέχτηκε τον Πολιτικό Σύνδεσμο Γυναικών από τα κόμματα της Βουλής. Συζητήσαμε όπως σας είπε και ο κ. Αλαβάνος, για τα ζητήματα που αφορούν τις γυναίκες. Δεν είναι μόνο  η ενίσχυση της θέσης των γυναικών όχι μόνο στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, και όταν  λέμε κέντρα λήψης των αποφάσεων, συνήθως, θεωρούμε μόνο την Βουλή ή τα Δημοτικά Συμβούλια, αλλά και για τα πρωτοβάθμια και τα δευτεροβάθμια σωματεία, όπου θα πρέπει πραγματικά να ενισχυθεί η ύπαρξη των γυναικών, να ενισχυθεί η θέση των γυναικών. Αίτημά μας είναι και το 1/3, που είπε ο κ. Πρόεδρος, αλλά επίσης και τα κόμματα να προσπαθήσουνε, να αρχίσουνε να φτιάχνουνε μέσα στα ίδια τα κόμματα επιμόρφωση στελεχών, γυναικών και ανδρών, άξιων για να  μπορούν να εκπροσωπήσουν τους πολίτες στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Κι έτσι θα ενισχυθεί μέσα από το φυτώριο αυτό και η θέση, κατά την άποψή μου, των γυναικών.  

To Γραφείο Τύπου