Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/09/2005

Δήλωση του Ευ.Αποστόλου, μέλους της ΠΓ και υπεύθυνος για θέματα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΝ για το μέτωπο κατά του 42%

Ο Ευάγγελος Αποστόλου, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος για θέματα Αυτοδιοίκησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης, επισκέπτεται σήμερα τη Λάρισα στα πλαίσια της πολιτικής και οργανωτικής εξόρμησης του ΣΥΝ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2006 και την οργάνωση συνεδρίου για το Στρατηγικό Σχέδιο ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων έκανε την ακόλουθη δήλωση για το μέτωπο κατά του 42%:

«Παρά τις αντιδράσεις του συνόλου των φορέων του αυτοδιοικητικού χώρου, αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση εμμένει στη ρύθμιση του 42%. Η λογική «όλα από το κόμμα, όλα για το κόμμα» δείχνει αντιδημοκρατική αντίληψη και οριστικοποιεί την ομηρία της Αυτοδιοίκησης από το δικομματισμό.

Η ακύρωση του 42% δεν περνά μέσα από τη δημιουργία μετώπου με τις δυνάμεις που αντιτίθενται στη συγκεκριμένη ρύθμιση, όχι μόνο γιατί δεν είναι ειλικρινής η αντίδραση όλων -επί μήνες σιώπησε το ΠΑΣΟΚ- αλλά και γιατί δεν είναι εφικτή, αφού προϋποθέτει και τη σύμπτωση πολιτικής στο μεγαλύτερο μέρος των θεμάτων που αφορούν στο χώρο κι αυτή δεν υπάρχει. Εξάλλου είναι ακόμα νωπές οι μνήμες από τη φράση «ΠΑΣΟΚ και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις», που χρησιμοποιήθηκε ως θηλιά στο λαιμό της Αριστεράς.

Η ακύρωση του 42% πρέπει να γίνει στην πράξη, δηλαδή να υπάρξουν αποτελέσματα που δεν θα επιτρέψουν την εφαρμογή του. Κι αυτό απαιτεί τη στήριξη αυτοδιοικητικών κινήσεων που αντιστέκονται στις λογικές κομματικής άλωσης του χώρου και αντιλαμβάνονται την καθοριστική σημασία της αυτοδιοικητικής πολιτικής, τόσο για την ανάπτυξη, όσο και για τον εκδημοκρατισμό της πολιτικής ζωής του τόπου».

To Γραφείο Τύπου