Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/09/2005

Η λύση του Παλαιστινιακού είναι δυνατή

Η λήξη της κατοχής και η προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας αποτελούν ζωτικούς στόχους για τον παλαιστινιακό λαό, επισήμανε το μέλος του Παλαιστινιακού Εθνικού Συμβουλίου και ανώτατο στέλεχος του κόμματος ΦΙΝΤΑ κ.Τζαμάλ Ζακούτ, σε συνάντησή του με τον ΣΥΝ.

Το παλαιστινιακό δεν επιλύεται μόνο με την αποχώρηση των ισραηλινών εποίκων και στρατευμάτων από την Γάζα. Στόχος μας παραμένει η λήξη της κατοχής, η εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ και η προώθηση των ειρηνευτικών διαδικασιών στο πνεύμα της Διάσκεψης της Γενεύης. Αυτό σημαίνει να ανοίξουν τα σύνορα μεταξύ Γάζας και Αιγύπτου, να προχωρήσει η διαδικασία αποχώρησης των δυνάμεων κατοχής από την Δυτική Όχθη, να εξασφαλισθεί η ελεύθερη διακίνηση των παλαιστινίων στα εδάφη τους και να υπάρξει ενιαία οικονομία. Η διεθνής κοινότητα οφείλει να στηρίξει τις δυνάμεις της ειρήνης και του εκδημοκρατισμού στην Παλαιστίνη, ώστε να καταστούν ο βασικός παράγοντας προώθησης της ειρηνευτικής διαδικασίας, και της εδραίωσης δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων στη χώρα στην πορεία προς τις εκλογές.

Οι Αλίκη Παπαδομιχελάκη και η Σούλα Παναρέτου μέλη της ΚΠΕ διαβεβαίωσαν τον παλαιστίνιο εκπρόσωπο για την συμπαράσταση του ΣΥΝ στο δίκαιο αίτημα του παλαιστινιακού λαού για την απόκτηση ανεξάρτητου κράτους. Η Ευρωπαϊκή Αριστερά θα συνεχίσει με πολλαπλές πρωτοβουλίες τους συντονισμένους αγώνες της για την επίτευξη αυτού του δύσκολου, αλλά απαραίτητου για την ειρήνη στην Μ. Ανατολή στόχου.

To Γραφείο Τύπου