Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/06/2007

ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ

Σχετικά με την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου για τους γιατρούς του ΙΚΑ, ο Δ. Στρατούλης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας,  υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του ΣΥΝ, δήλωσε τα εξής:

Ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, λίγες ημέρες πριν από τη λήξη της θητείας του τρέχει και δεν προλαβαίνει να εξυπηρετεί και νέες κυβερνητικές και κομματικές σκοπιμότητες με την ουσιαστική συμβολή του στη διαμόρφωση αποφάσεων του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, που αλλάζουν την νομολογία σε βάρος των εργαζομένων και συμβασιούχων.

Με την απόφαση του Αρείου Πάγου 27/2007 για τους γιατρούς του ΙΚΑ,  ουσιαστικά παρακάμπτεται ολόκληρος νόμος (3232/2004), που θεωρούσε τις συμβάσεις τους αορίστου χρόνου. Η απόφαση αυτή, αφού πρώτα χαρακτηρίζει τη σχετική για τους γιατρούς διάταξη αυτού του νόμου ως «ψευδοδιάταξη», τους μετατρέπει σε συμβασιούχους έργου χωρίς μισθολογικά, ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, δίνοντας στο ΙΚΑ το δικαίωμα να τους απολύει οποτεδήποτε.

Ο ΣΥΝ ζητάει από την κυβέρνηση να σταματήσει να κρύβεται πίσω από τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και από τις αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου και να προωθήσει άμεσα τις αναγκαίες νομοθετικές και πολιτικές πρωτοβουλίες για την οριστική μονιμοποίηση των γιατρών του ΙΚΑ.

Ο ΣΥΝ θα στηρίξει στους δρόμους, στη Βουλή και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τους αγώνες των γιατρών του ΙΚΑ για την ακύρωση της νέας απόφασης σκοπιμότητας του Αρείου Πάγου.

To Γραφείο Τύπου