Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/09/2005

Σχετικά με τις δηλώσεις του Υπ. Απασχόλησης και του Κοινοτικού Επιτρόπου για το ασφαλιστικό στη χώρα μας

Δήλωση του Δ.Στρατούλη, μέλους ΠΓ και υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ

Σχετικά με τις δηλώσεις του Υπ. Απασχόλησης κ. Παναγιωτόπουλου και του Κοινοτικού Επιτρόπου Βλαντιμίρ Σπίντλα για το ασφαλιστικό στη χώρα μας, ο Δ.Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Εργατικής πολιτικής του κόμματος, δήλωσε:

“Ο ΣΥΝ θεωρεί, ότι ο διάλογος για το ασφαλιστικό, που επιζητεί ο Υπουργός Απασχόλησης, έχει προδιαγραφεί από τον τρόπο που η κυβέρνηση αντιμετώπισε το ασφαλιστικό των τραπεζών και την μαζική μείωση προσωπικού στον ΟΤΕ σε βάρος του ΙΚΑ και των ασφαλισμένων και προς όφελος των τραπεζιτών και των ιδιωτών-μετόχων του ΟΤΕ.

Επίσης, απ΄ όσα είπε ο κ. Υπουργός για την επανεξέταση των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων και της συνεπαγόμενης πρόωρης συνταξιοδότησης όσων υπάγονται σ΄ αυτά, προκύπτει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η αφαίρεση ασφαλιστικών δικαιωμάτων, η υπονόμευση του δημόσιου χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης. Στην ίδια μάλιστα κατεύθυνση κινείται και η σημερινή τοποθέτηση του αρμόδιου για τις Κοινωνικές Υποθέσεις επιτρόπου Βλαντιμίρ Σπίντλα, ο οποίος είπε, ότι πρέπει να αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης στη χώρα μας, γιατί «οι Έλληνες ζείτε περισσότερο, άρα πρέπει να δουλεύετε και περισσότερο».

Το κατά τα άλλα λαλίστατο ΠΑΣΟΚ σιωπά γι αυτά τα ζητήματα ή στελέχη του συμφωνούν να ανοίξει ένας τέτοιος διάλογος.

Ο ΣΥΝ εκτιμά ότι η δημόσια κοινωνική ασφάλιση δεν χρειάζεται κατεδάφιση, αλλά στήριξη και ουσιαστική βελτίωση των συντάξεων και των παροχών υγείας στους ασφαλισμένους της χώρας μας.

Ο ΣΥΝ δεν θα συμμετάσχει σε κανέναν προσχηματικό διάλογο για την υπονόμευση της κοινωνικής ασφάλισης, αλλά θα στηρίξει τους αγώνες των εργαζομένων για την υπεράσπιση και αναβάθμιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.»

To Γραφείο Τύπου