Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
25/06/2007

Ανακοίνωση της Πολιτικής Κίνησης Ν.Σμύρνης ΣΥΝ για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που παραχωρεί το γήπεδο στον ερασιτέχνη Πανιώνιο

Την Δευτέρα 18 Ιουνίου 2007 υπήρξε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που παραχωρεί το γήπεδο στον ερασιτέχνη Πανιώνιο προκειμένου να κατασκευαστεί εκεί το νέο μικτό αθλητικό κέντρο του, σύμφωνα με την πρόταση που έχει καταθέσει ο Σύλλογος, ταυτόχρονα δε το Δημοτικό Συμβούλιο διατύπωσε τις «ζωηρές επιφυλάξεις» του για την δημιουργία «εμπορικού κέντρου» των επιφανειών και του όγκου που προτείνει το σχέδιο.

Η θέση που διαμορφώσαμε μετά την ενημέρωση μας από τον Δήμαρχο είναι η εξής:

- Συμφωνήσαμε για την αναγκαιότητα ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου που να καλύπτει τις ανάγκες του ερασιτέχνη Πανιωνίου στον οποίο αθλούνται εκατοντάδες παιδιά του Δήμου μας καθώς και της ΠΑΕ. Εκφράσαμε τη πλήρη αλληλεγγύη μας στον ιστορικό σύλλογο ως προς αυτό το αίτημα τους, που θεωρούμε ότι είναι και αίτημα πολλών κατοίκων της πόλης μας και συμβαδίζει με τη θέση μας για μαζικό ερασιτεχνικό αθλητισμό της νεολαίας σαν απάντηση στα ναρκωτικά και την αποβλάκωση των Μ.Μ.Ε.

- Για την συγκεκριμένη πρόταση ζητήσαμε να μας κατατεθούν βασικά στοιχεία του φακέλου που λείπουν, όπως η περιβαλλοντική μελέτη, η ολοκληρωμένη κυκλοφοριακή μελέτη, η μελέτη σκοπιμότητας και εφικτότητας και το επιχειρηματικό σχέδιο, για να έχουμε μια πλήρη εικόνα της συνολικής πρότασης, και τότε επανερχόμενοι να τα αξιολογήσουμε και να κάνουμε προτάσεις.

- Ζητήσαμε να υπάρξει πρώτα ο απαραίτητος χρόνος ώστε αφού ενημερωθούν οι συλλογικότητες, οι ομάδες, οι φορείς της πόλης και οι κάτοικοι με όλα τα στοιχεία της πρότασης και γίνει ο απαραίτητος κοινωνικός διάλογος, η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (μετά και τη διερεύνηση κάθε εναλλακτικού σχεδίου) να είναι πιο ολοκληρωμένη.

- Εκφράσαμε τη κάθετη διαφωνία μας στη πρόταση για «εμπορικό κέντρο» με εμπορικές χρήσεις 12.000 τμ και 4.000 τμ γραφείων σε όγκο και επιφάνειες σε ένα χώρο χαρακτηρισμένο σαν αθλητικό από τις πολεοδομικές διατάξεις γιατί θα αποτελέσει υποβάθμιση της καρδιάς της πόλης περιβαλλοντικά , κυκλοφοριακά, θα πλήξει τις υπάρχουσες εμπορικές δραστηριότητες της πόλης μας και θα υποβαθμίσει τις αθλητικές εγκαταστάσεις του ερασιτέχνη.

- Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να εμμείνει στην απόφαση του και να βρεί κάθε πρόσφορο τρόπο ώστε το αθλητικό έργο να γίνει χωρίς το «εμπορικό κέντρο». Σε περίπτωση άρνησης από μεριάς της ιδιωτικής χρηματοδότησης, ας προχωρήσει η δημιουργία του νέου αθλητικού κέντρου από τον Δήμο.

- Καλούμε τους κατοίκους της πόλης μας να κινητοποιηθούν και να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.

Η Γραμματεία της Πολιτικής Κίνησης Νέας Σμύρνης