Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
25/06/2007

Σχετικά με τις εξαγγελίες Καραμανλή για εθνική σύνταξη, τρίτεκνους και φτωχούς

Σχετικά με τις εξαγγελίες Καραμανλή για εθνική σύνταξη, τρίτεκνους και φτωχούς, ο Δημ. Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του κόμματος, δήλωσε στην τηλεόραση του ALPHA:

«Ο κ. Καραμανλής, εάν θέλει πραγματικά να μην έχει η χώρα μας φτωχούς, συνταξιούχους και εργαζόμενους, ας αφήσει τα προεκλογικά «θα» και τις υποσχέσεις για «εθνικές συντάξεις» και ταμεία ελεημοσύνης και ας αυξήσει εδώ και τώρα δραστικά τους κατώτερους μισθούς και συντάξεις, ώστε κανείς στη χώρα μας να μην έχει εισόδημα κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Ο κ. Καραμανλής, αντί να συνεχίζει την εξαπάτηση των τρίτεκνων οικογενειών, ας κάνει το αυτονόητο: Ας ψηφίσει στη Βουλή την πρόταση νόμου του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς για την ένταξη των τρίτεκνων οικογενειών στο νόμο 1910/1944 για τους πολύτεκνους, που ήδη έχουμε καταθέσει πριν ένα μήνα.

Ο ΣΥΝ καλεί τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους να κλείσουν τα αυτιά στις προεκλογικές υποσχέσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, γιατί πίσω απ΄ αυτές κρύβονται οι κρυφές δεσμεύσεις τους για μετεκλογικές πολιτικές αφαίρεσης ασφαλιστικών δικαιωμάτων, συνέχισης της λιτότητας και των ιδιωτικοποιήσεων.»

To Γραφείο Τύπου