Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
25/06/2007

Δήλωση Γιάννη Τόλιου για τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγ. Σοφία»

Ο Γιάννης Τόλιος, υπεύθυνος από την Π.Γ. του ΣΥΝ για θέματα Υγείας-Πρόνοιας, μιλώντας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Παίδων, δήλωσε ότι: «η κυβέρνηση με την πολιτική της, όχι μόνο εμπαίζει τους υγειονομικούς και όλους τους Έλληνες πολίτες, αλλά θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών. Ήδη αρχίσαμε να μετράμε τους πρώτους νεκρούς με θύματα μικρά παιδιά.

Η κυβέρνηση συνειδητά υποχρηματοδοτεί τη δημόσια υγεία και δεν κάνει προσλήψεις προσωπικού, γιατί θέλει να στρέψει τους πολίτες στον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος συνεχώς διογκώνεται και απομυζά ήδη το 17% των συνολικών δαπανών υγείας. Δυστυχώς αυτός ο δρόμος άνοιξε επί τελευταίας κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και συνεχίζεται με ιδιαίτερη ένταση από τη ΝΔ.

Πρέπει να ακουστεί ένα ισχυρό «φτάνει πια». Να καλυφθούν άμεσα οι κενές οργανικές θέσεις στα δημόσια νοσοκομεία, να αυξηθούν οι δαπάνες υγείας-πρόνοιας. Να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και αμοιβές. Συρρίκνωση ιδιωτικού τομέα Υγείας. Σύγχρονο δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας με ισότιμη πρόσβαση σε όλους τους πολίτες.

Τα συγκεκριμένα μέτρα προκειμένου να προχωρήσουν απαιτούν ενιαία δράση των υγειονομικών, στήριξη από τα κοινωνικά κινήματα και ενεργή συμμετοχή πολιτών. Η προσφυγή σε ένα λαϊκό δημοψήφισμα για δωρεάν δημόσια Υγεία- Πρόνοια, θα επισφράγιζε τη στήριξη της κοινωνίας σε μια τέτοια επιλογή».

To Γραφείο Τύπου