Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
25/06/2007

Δήλωση Π. Λαφαζάνη σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Δ. Σιούφα για την ανάγκη εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Δ. Σιούφα για την ανάγκη εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Πράγματι, η χώρα χρειαζόταν εδώ και πολλά χρόνια ένα πλήρες, συνολικό και οργανωμένο, με μετρήσιμους δείκτες αποτελεσμάτων, σχέδιο για την καταπολέμηση της ενεργειακής σπατάλης, την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Με διαχρονική ευθύνη των κυβερνήσεων, τέτοιο σχέδιο δεν υπήρξε, ενώ τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση της Ν.Δ. για την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας είναι άτολμα, ανεπαρκή και χωρίς ουσιώδη αποτελέσματα.

Η ανάγκη εξοικονόμησης ενέργειας δεν δικαιολογεί, όμως, με τίποτα τη συνεχή υποβάθμιση της ΔΕΗ και τα σχέδια μετεκλογικής ιδιωτικοποίησής της, που περίπου εξήγγειλε ο κ. Γ. Αλογοσκούφης.

Αυτές οι επιλογές υποβάθμισης και ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, όχι μόνο δεν επέτρεψαν στην επιχείρηση να κατασκευάσει νέους ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς, αλλά ούτε να προχωρήσει στην ανανέωση παλιών μονάδων, με αποτέλεσμα αυτές τις μέρες του καύσωνα να εμφανίζονται, κατά περιοχές, διακοπές στο ηλεκτρικό ρεύμα και να βασιζόμαστε, προκειμένου να αποτραπούν τα χειρότερα, στις εισαγωγές».

To Γραφείο Τύπου