Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
26/06/2007

Συνάντηση Αλ. Αλαβάνου με Α. Παπανδρέου σχετικά με τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Συνεδρίου για την κλιματική αλλαγή

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ. Αλαβάνος και ο Μιχ. Παπαγιαννάκης, μέλος της Π.Γ., υπεύθυνος Κύκλου Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής,  συναντήθηκαν σήμερα με τον κ. Ανδρέα Παπανδρέου - Επίκουρο Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών σχετικά με τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Συνεδρίου για την κλιματική αλλαγή.

Μετά το τέλος της συνάντησης έγιναν δηλώσεις:

ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ: Με τον Μιχ. Παπαγιαννάκη συναντηθήκαμε σήμερα με τον καθηγητή Α. Παπανδρέου και συζητήσαμε το πρόγραμμα και την οργάνωση της συνδιάσκεψης για την κλιματική αλλαγή και την ενεργειακή ασφάλεια.

Κάθε πρωτοβουλία σ΄ αυτόν τον τομέα είναι θετική και πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για ένα συνέδριο παγκοσμίων διαστάσεων, το οποίο γίνεται στην Ελλάδα. Το συνέδριο έχει ως επίκεντρο και τα μεσογειακά προβλήματα και μ΄ αυτή την έννοια από τη δική μας πλευρά θα υπάρξει και συμμετοχή και στήριξη σ΄ αυτή την πολύ ευρύτερη προσπάθεια.

Αυτό το κατανοούμε πολύ καλά σήμερα στην Αθήνα με τους 45 βαθμούς, όπου ούτε αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής υπάρχει -παραμένουμε η πρωτεύουσα της Ε.Ε. με το λιγότερο πράσινο απ΄ όλες τις χώρες της Ε.Ε.- ούτε, από την άλλη μεριά, η ενεργειακή ασφάλεια, διότι κάθε τόσο έχουμε διακοπές ηλεκτροδότησης. Όταν θα μπορούσαμε να έχουμε ένα πολύ πιο αποτελεσματικό και πολύ πιο ήπιο μοντέλο, με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, που δυστυχώς στη Σκανδιναβία που δεν βλέπει ήλιο είναι πολύ μεγαλύτερη η αξιοποίησή τους παρά στην Ελλάδα που έχουμε παραπάνω ήλιο απ΄ όσο χρειαζόμαστε.

Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του ΣΥΝ κ. Αλαβάνο και τον Μιχ. Παπαγιαννάκη για μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που κάναμε σχετικά με το συνέδριο για την κλιματική αλλαγή και την ενεργειακή ασφάλεια. Χαίρομαι για την στήριξη που μας δίνει για ένα τόσο σημαντικό θέμα και θα συνεχίσουμε συζητήσεις για το πώς μπορούμε να εμπλουτίσουμε το συνέδριο αυτό.»

To Γραφείο Τύπου