Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
27/06/2007

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Ε. Α' ΑΘΗΝΑΣ ΣΥΝ - συνθήκες διαβίωσης στην Αθήνα με καύσωνα

Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια πόλη που έχει κτισθεί άναρχα, με βάση την «περίφημη» αντιπαροχή και τη μεταφορά δόμησης, σε μια πόλη με το λιγότερο πράσινο από όλες τις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, με καμένα 200.000 στρέμματα δάσους, που ετοιμάζονται να κτισθούν, με εργολάβους να κτίζουν «ενεργοβόρες» κατασκευές και με μοναδικό στόχο το υπερκέρδος, με εκατ. ιδιωτικά αυτοκίνητα να κυκλοφορούν καθημερινά επιβαρύνοντας το περιβάλλον.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Α΄ Αθήνας του Συνασπισμού της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας καλεί τους πολίτες αυτής της πόλης σε συνεχή εγρήγορση και κινητοποίηση για να αλλάξει πια αυτή η κατάσταση και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής και καθημερινότητας μας.

Η δημιουργία πνευμόνων πρασίνου και οξυγόνου στην καρδιά της πόλης είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία. Είναι όρος ζωής. Οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν προχώρησαν σ΄ αυτή την κατεύθυνση, αλλά ενέτειναν περισσότερο το πρόβλημα. Η δημιουργία μητροπολιτικών πάρκων όπως στο Γουδή, η ανάπλαση του Ελαιώνα, της Λ. Αλεξάνδρας και του Προμπονά, η αξιοποίηση των λόφων της πόλης, η δημιουργία ζωνών πρασίνου καθώς επίσης και η υπεράσπιση των δημόσιων χώρων από τις καταπατήσεις, θα δώσουν ανάσες στο αστικό περιβάλλον.

Η πολιτεία και ο Δήμος Αθήνας με την σοβαρή ευθύνη που έχουν, τα κινήματα πόλης, οι κοινωνικοί φορείς, οι πολίτες, ο καθένας και η καθεμία όσο μας αναλογεί, επιβάλλεται να συμβάλουμε σε δράσεις ουσιαστικής βελτίωσης της ποιότητας ζωής στην Αθήνα.

Με τις διεκδικήσεις μας και τους αγώνες μας, με κίνητρα για πράσινο στα μπαλκόνια και στις ταράτσες, για περιορισμό των ενεργειακών καταναλώσεων - χρησιμοποιώντας ηλεκτρικές συσκευές χαμηλής κατανάλωσης, για κτίρια υψηλών προδιαγραφών για σταθερή αξιοποίηση των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Γιατί όλοι πρέπει να θυμόμαστε ότι το περιβάλλον που ζούμε το δανειζόμαστε από τα παιδιά των παιδιών μας !!!

Νομαρχιακή Επιτροπή Α' Αθήνας του ΣΥΝ