Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
27/06/2007

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΜΕ ΒΙΟΖΩ

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ. Αλαβάνος και ο Γ. Τόλιος, μέλος της Π.Γ. του κόμματος, συναντήθηκαν σήμερα με την ΒΙΟΖΩ (Πανελλήνια Ένωση Καταναλωτών- «Βιο-καταναλωτές για ποιοτική ζωή») (Γ. Κωστής  Πρόεδρος,Ε. Πανούση Γ.ΓΡ. και Κ. Διάκος, αντιπρόεδρος).

Αμέσως μετά τη συνάντηση έγιναν δηλώσεις:

ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ: Τα προβλήματα των καταναλωτών είναι σε εξαιρετική οξύτητα στην Ελλάδα, από την ψαλίδα μεταξύ επιτοκίων χορηγήσεων και καταθέσεων στις τράπεζες -που είναι η πιο μεγάλη σε όλη την Ευρώπη- μέχρι το γεγονός ότι τρώμε φέτα που γίνεται με τον ίδιο τρόπο που είχαμε το μυστήριο της Κανά. Δηλαδή, παράγεται από μερικές εταιρείες φέτα, η οποία είναι πολλαπλάσια από το γάλα το οποίο απορροφούν από τους έλληνες παραγωγούς.

Επομένως, έχει σημασία να στηρίξουμε τις καταναλωτικές οργανώσεις. Και είχαμε την ευκαιρία σήμερα να συναντηθούμε με μία από τις πιο ποιοτικές και εκλεκτές ουσιαστικά οργανώσεις, τη ΒΙΟΖΩ.

Νομίζω ότι η κυβέρνηση, και με τη νομοθεσία που πέρασε, κινείται σε λάθος κατεύθυνση, με το να επιτρέπει οργανώσεις καταναλωτικές «μαϊμού» που μπορούν να στηριχθούν οικονομικά από μεγάλες εταιρείες, ή με το να μην εκπροσωπείται ουσιαστικά στο Εθνικό Συμβούλιο Καταναλωτών το κίνημα των καταναλωτών, αλλά ο εαυτός της, δηλαδή οι κυβερνητικοί υπάλληλοι, ή με την προσπάθεια  εύκολης ποινικοποίησης της δράσης και των καταγγελιών των καταναλωτικών οργανώσεων.

Νομίζω ότι είναι λάθος δρόμος. Εμείς θα στηρίξουμε και τη ΒΙΟΖΩ και τις άλλες καταναλωτικές οργανώσεις στην προσπάθειά μας να αντιμετωπίσουμε τα τεράστια προβλήματα που υφίστανται.

κ. ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΚΩΣΤΗΣ (Πρόεδρος ΒΙΟΖΩ): Εμείς δεν θα αφήσουμε το νομοσχέδιο αυτό να επικρατήσει στην πράξη. Είμαστε αποφασισμένοι τα αντισυνταγματικά επιτεύγματα της κυβέρνησης να τα καταλύσουμε στην πράξη και όπου αλλού μπορούμε νομικά και στην Ευρώπη.

Από την άλλη πλευρά, τα ουσιαστικά προβλήματα των καταναλωτών, όπως είναι η αισχροκέρδεια, η ποιότητα στη διατροφή, τα διατροφικά σκάνδαλα και η κερδοσκοπία η οποία αλωνίζει δεν πιάνεται καν σ΄ αυτό το νόμο που ψηφίστηκε χθες. Αυτός ο νόμος, λοιπόν, είναι αντικαταναλωτικός, είναι νόμος ο οποίος μας βάζει εμπόδια στη δράση μας.

Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τα συμφέροντα των καταναλωτών γενικότερα και για τα συμφέροντα κυρίως των εργαζόμενων καταναλωτών.»

To Γραφείο Τύπου