Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/09/2005

Δήλωση του Φ.Κουβέλη για την πρόταση Κομισιόν, η οποία αφορά στην παρακολούθηση, καταγραφή και αποθήκευση τηλεφωνικών επικοινωνιών

Κοινοβουλευτική Ομάδα Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Ο Φ.Κουβέλης, κοιν. εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σχετικά με την πρόταση Κομισιόν, η οποία αφορά στην παρακολούθηση, καταγραφή και αποθήκευση τηλεφωνικών επικοινωνιών, χρηστών διαδικτύου, τηλεφωνικών μηνυμάτων, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των πολιτών, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Στο όνομα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας το Συμβούλιο των Υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρόκειται να συζητήσει και αποφασίσει για την πρόταση της «Κομισιόν» η οποία αφορά στην αποθήκευση, επί ένα έτος, δεδομένων που αφορούν σε τηλεφωνικές επικοινωνίες, με σταθερά και κινητά τηλέφωνα, γραπτά μηνύματα και στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) καθώς και τη χρήση του διαδικτύου (Internet), με διάρκεια αποθήκευσης έξι μηνών. Για τη συγκέντρωση δε και αποθήκευση των δεδομένων αυτών το κόστος θα καταβάλλεται στις εταιρείες τηλεφωνίας από το κράτος.

Καταγγέλλουμε αυτή την απροκάλυπτη επίθεση σε δικαιώματα και ελευθερίες των ευρωπαϊκών λαών.

Δηλώνουμε ευθέως την πλήρη διάσταση τέτοιων ρυθμίσεων με το Σύνταγμα της χώρας.

Καλούμε τους αρμόδιους υπουργούς να αποκρούσουν στο Συμβούλιο τις απαράδεκτες αυτές ρυθμίσεις.

To Γραφείο Τύπου