Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
27/06/2007

Δηλωση Π. Λαφαζάνη σχετικά με την ομιλία του κ. Κ. Καραμανλή στην προσυνεδριακή Συνδιάσκεψη της ΝΔ για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

Ο Π. Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ, αναφερόμενος στην ομιλία του κ. Κ. Καραμανλή στην προσυνεδριακή Συνδιάσκεψη της ΝΔ για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, έκανε το παρακάτω σχόλιο:

Αποτελεί τραγική ειρωνεία ένας Πρωθυπουργός του οποίου η κυβέρνηση έχει προσφέρει απλόχερα τα πάντα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, τις πολυεθνικές εμπορικές αλυσίδες και πρώτα από όλα στις Τράπεζες, να κάνει λόγο για κυβερνητικές πολιτικές που στηρίζουν το παρόν και το μέλλον των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

Οι κυβερνητικές επιλογές που διευρύνουν συνεχώς το ωράριο των καταστημάτων, ενισχύουν την ασυδοσία των πολυεθνικών εμπορικών αλυσίδων, καλύπτουν την Τραπεζική καταλήστευση και κατεδαφίζουν ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των μικρομεσαίων όχι μόνο δεν στηρίζουν αλλά εξουθενώνουν και πνίγουν τις μικρές επιχειρήσεις της χώρας μας ενώ επιτείνουν την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια του επαγγελματοβιοτεχνικού και εμπορικού κόσμου.

Σήμερα όσο ποτέ το μέλλον των μικρών, ιδιαίτερα των ατομικών και οικογενειακών επιχειρήσεων της χώρας, είναι συνυφασμένο με την ήττα των κυβερνητικών αλλά και των δικομματικών επιλογών που έχουν ως στρατηγική την Ελλάδα των λίγων, των μεγάλων και των ισχυρών. Την Ελλάδα των Τραπεζών, των πολυεθνικών εταιρειών και των λεγόμενων «εθνικών πρωταθλητών».  

To Γραφείο Τύπου