Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/09/2005

Επίσκεψη του Ν.Κωνσταντόπουλου στη Μονάδα Εφήβων του ΚΕΘΕΑ

Ο πρώην Πρόεδρος του Συνασπισμού και βουλευτής Νίκος Κωνσταντόπουλος, μετά την επίσκεψή του στη Μονάδα Εφήβων του ΚΕΘΕΑ στη Θεσσαλονίκη και σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων δήλωσε:

Για την Ολυμπιακή

Η Ο.Α. μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί ως εθνικός αερομεταφορέας δημοσίου ενδιαφέροντος. Ως εθνικός αερομεταφορέας η Ο.Α. είναι συλλογικό αγαθό που πρέπει να προστατευθεί. Δυστυχώς το κυβερνητικό κατεστημένο στην Ελλάδα, οι κυβερνήσεις δηλ. και του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. ποτέ δεν αντιμετώπισαν την Ολυμπιακή ως εθνικό αερομεταφορέα, γι’ αυτό και την επιβάρυναν με πελατειακές σχέσεις και κομματικές σκοπιμότητες, οι οποίες και την απαξίωσαν. Η Ολυμπιακή δεν υπέκυψε στον ανταγωνισμό της αγοράς. Η Ολυμπιακή εκτελέστηκε από τον εκάστοτε κυβερνητικό και εσωτερικό παραγοντισμό που τροφοδότησαν πάντοτε σχέσεις διαπλοκής και εξυπηρέτησης συμφερόντων σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Όλοι οι πολίτες συνδέουν την Λουφτχάνσα με το Γερμανικό δημόσιο, την Αιρ-Φράνς με το Γαλλικό δημόσιο, την Ιμπέρια και την Αλιτάλια με το Ισπανικό και το Ιταλικό δημόσιο, μονάχα στην Ελλάδα ζούμε την πολιτική παραδοξότητα να πανηγυρίζουμε την δημιουργία ενός νέου αεροδρομίου σύγχρονου όπως το Ελ. Βενιζέλος και την ίδια ώρα να κάνουν φύλο και φτερό την Ολυμπιακή αεροπορία ως εθνικό αερομεταφορέα. Μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί ως συλλογικό αγαθό δημοσίου ενδιαφέροντος γιατί διαθέτει 4 ασυναγώνιστα συγκριτικά πλεονεκτήματα. Έχει το όνομα διαρκούς και διεθνούς αναγνωρισιμότητας, έχει τον υψηλότερο δείκτη ασφαλείας μεταξύ των πρώτων στις αερομεταφορές, την αγορά και στις πέντε Ηπείρους του πλανήτη, όπου βρίσκονται ομογενείς και το προσωπικό που είναι συνδεδεμένο με την Ολυμπιακή, την θεωρεί δική του εταιρεία και έχει συμβάλλει αποφασιστικά στο να έχει εξασφαλίσει η Ολυμπιακή υπηρεσίες πάνω από το μέσο επίπεδο των άλλων αεροπορικών εταιρειών.Δεν πρέπει λοιπόν σε καμία περίπτωση η Ολυμπιακή ούτε να διαλυθεί, ούτε να εκποιηθεί σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος.

Για τις δηλώσεις του Μητσοτάκη

Με ρωτάτε τι είπε ο κ. Μητσοτάκης. Θα σας πω ότι 60 χρόνια ασχολούμαστε με τον Μητσοτακισμό, τον Παπανδρεϊσμό, και τον Καραμανλισμό. Φτάνει πια. Ο δημόσιος βίος της χώρας έχει άλλα προβλήματα να αντιμετωπίσει. Ελλάδα του 21ου αιώνα, οι νέες ηλικίες έχουν άλλα προβλήματα, διαφορετικά από αυτά που απασχολούν τον κ. Μητσοτάκη, για το ποιος θα γίνει πρωθυπουργός και ποιόν θα εγκρίνει ο κ. Μητσοτάκης.

Για τις ιερατικές σχολές

Σκότος βαθύ και έρεβος, αντί η κυβέρνηση να προχωρήσει στον έλεγχο των οικονομικών της Εκκλησίας, τη διάλυση των παραχριστιανικών οργανώσεων τύπου «Χρυσοπηγής»και στην νομοθετική διάκριση των ρόλων κράτους και εκκλησίας, προωθεί αυτό το νομοσχέδιο που είναι αναχρονιστικό και αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο.Είναι ένα νομοσχέδιο επικίνδυνο γιατί πλήττει και την ελεύθερη θεολογική σκέψη και την επιστημονική έρευνα και την ακαδημαϊκή ελευθερία, αλλά και την δημοκρατική δομή και λειτουργία ενός σύγχρονου κράτους. Η κυβέρνηση υιοθετεί λύσεις για να εξυπηρετήσει πελατειακές σχέσεις με την ιεραρχία, λύσεις οι οποίες αποτελούν αναδίπλωση σκοταδιστική και έτσι ενισχύει τις διαθέσεις και τις φιλοδοξίες ιεραρχών να διεκδικούν εθναρχικούς ρόλους ή να βγάζουν εμπρηστικούς λόγους σαν αυτούς που έβγαλε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Για το ΚΕΘΕΑ

Το ΚΕΘΕΑ κάνει μια σύνθετη προσπάθεια για να αντιμετωπίσει τα κοινωνικά και ψυχολογικά αίτια που δημιουργούν το πρόβλημα των ναρκωτικών και οδηγούν στην έξαρσή του.Η κοινωνικοπολιτική αυτή σύνθετη προσπάθεια του ΚΕΘΕΑ απαιτεί δραστηριότητες σε πολλούς τομείς, στην πρόληψη,στην οικογένεια, στην ένταξη και στην επανένταξη εργασία,στην θεραπεία, στην αντιμετώπιση της παραβατικότητας,στην στήριξη ειδικών κατηγοριών πληθυσμών όπως είναι οι έφηβοι που βρίσκονται μπροστά σε μεγαλύτερες δυνατότητες χρήσης των ναρκωτικών και εξάρτησης. Είναι φανερό ότι πρέπει οι δράσεις αυτές του ΚΕΘΕΑ να ενισχυθούν προκειμένου να μην υπάρχουν γραφειοκρατικά εμπόδια, ούτε άλλα προσκόμματα στην λειτουργία του. Πρέπει να ενισχυθεί η προσπάθεια του ΚΕΘΕΑ και από την πολιτεία και από τις τοπικές κοινωνίες, από την Τοπική Αυτοδιοίκηση από τους εκπροσώπους των επιμέρους περιοχών γιατί η προσπάθεια που κάνει το ΚΕΘΕΑ είναι προσπάθεια όλων μας. Να μην υπάρχουν αντιδράσεις ρατσιστικού ή αντιδραστικού χαρακτήρα,αλλά απεναντίας να θεωρήσουμε όλοι ότι αυτό που είναι ο πυρήνας κάθε προσπάθειας για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών Τα ναρκωτικά είναι πρόβλημα όλων μας και να μπορούμε όλοι να αξιοποιήσουμε την εμπειρία οργανισμών όπως το ΚΕΘΕΑ, το 18 Ανω,ο ΟΚΑΝΑ,προκειμένου να υπάρξει ένα νέο εθνικό σχέδιο δράσης κατά των ναρκωτικών. Όλοι ξέρουμε ότι τα κυκλώματα διακίνησης των ναρκωτικών και οι μηχανισμοί συγκάλυψης των εμπόρων είναι μια επικίνδυνη νέα μορφή του οργανωμένου εγκλήματος που εξυπηρετεί διαπλοκές, προωθεί την διαφθορά και οδηγεί στην διάβρωση κάθε κοινωνίας.

To Γραφείο Τύπου