Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
28/06/2007

Ο ΤΡΟΜΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ;

Δήλωση του Νίκου Χουντή με αφορμή το Προεδρικό Διάταγμα που παραπέμπει σειρά ενεργειών στη δικαιοδοσία της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας

Ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ Ν. Χουντής, με αφορμή το Προεδρικό Διάταγμα που παραπέμπει σειρά ενεργειών στη δικαιοδοσία της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Ο κ. Πολύδωρας αφαιρεί κάθε φύλλο συκής από την πολιτική αυταρχισμού και καταστολής την οποία συστηματικά εκπέμπει από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Πλήθος ενεργειών, που συνιστούν παραπτώματα βίας κατά τον Ποινικό Κώδικα, τα εναποθέτει στην ύλη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Διαμορφώνεται έτσι, με θεσμικό τρόπο, το προοίμιο ενός κράτους-τρόμου με υπηκόους χιλιάδες, κυρίως νέους, ύποπτους εσαεί για τρομοκρατική δράση.

Λείπει, εκτός των άλλων, και η σοβαρότητα από τέτοιου είδους επικίνδυνες προσεγγίσεις, που σωστά έχουν προκαλέσει σάλο και σύγχυση και στις ίδιες τις υπηρεσίες της Αστυνομίας.

Ο κ. Καραμανλής για μια ακόμη φορά εγκαλείται για την πολιτική ευθύνη που και ο ίδιος προφανώς έχει γι αυτές τις ακροδεξιάς έμπνευσης πολιτικές του κ. Πολύδωρα.»

To Γραφείο Τύπου