Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
28/06/2007

Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Φεστιβάλ της Νεολαίας ΣΥΝ στη Μυτιλήνη

Μιλώντας σήμερα στο φεστιβάλ της Νεολαίας Συνασπισμού στη Μυτιλήνη ο Αλέξης Τσίπρας μεταξύ άλλων τόνισε:

«Πίσω από την ακαθόριστη ρητορική των κομμάτων εξουσίας βρίσκονται δύο μεγάλοι στόχοι της ελεύθερης αγοράς. Πρώτον να μετατραπεί η περίθαλψη, η δημόσια και δωρεάν παιδεία, η κοινή ωφέλεια, το ασφαλιστικό σύστημα, το περιβάλλον, κάθε κομμάτι του κοινωνικού κράτους σε εμπορεύσιμο προϊόν και παράγοντα υψηλού κέρδους. Και δεύτερον, να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο αυτό που εκείνοι ονομάζουν «κόστος εργασίας» και εμείς ονομάζουμε μισθό και δικαιώματα. Αυτό σημαίνει περισσότερη ανασφάλιστη και κακοπληρωμένη εργασία, μείωση της αμοιβής των υπερωριών, κατάργηση των αδειών, ανεξέλεγκτη επέκταση του ωραρίου, μεγαλύτερη ευχέρεια απολύσεων, δηλαδή πράγματα που σχεδόν όλες και όλοι αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας.

Η Αριστερά έχει την πεποίθηση και την αισιοδοξία ότι η κατάσταση αυτή μπορεί να αλλάξει. Όπου εκφράζεται δυναμικά και με αυτοπεποίθηση η φωνή της κοινωνίας, τα σχέδια τους για μετατροπή των πάντων σε κέρδος, δυσκολεύονται να προχωρήσουν. Αυτό είναι το δικό μας μήνυμα.

Η εποχή της ψήφου συμπάθειας έχει περάσει. Σήμερα ζητάμε ψήφο για την ανατροπή των συσχετισμών. Ψήφο συνειδητή και ώριμη, σταθερή και αισιόδοξη, με προοπτική ακόμα αποτελεσματικότερους αγώνες και με ορίζοντα μια διαφορετική κοινωνία. Μια κοινωνία στην οποία η κεντρική αξία θα είναι ο άνθρωπος και όχι η ωμή εκμετάλλευση και κερδοσκοπία».  

To Γραφείο Τύπου