Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
28/06/2007

Δήλωση Π. Λαφαζάνη σχετικά με την έκρηξη στον Υποσταθμό της ΔΕΗ στη Θεσσαλονίκη

Ο Π. Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ.  και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας την έκρηξη στον Υποσταθμό της ΔΕΗ στη Θες/νικη, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Η έκρηξη στον υποσταθμό της ΔΕΗ στη Θεσ/νίκη, μαζί με τις συνεχιζόμενες και παρατεταμένες διακοπές ρεύματος σε όλη την Ελλάδα, είναι αποτέλεσμα μιας εγκληματικής πολιτικής που εγκαινίασαν  οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και κλιμακώνει τρία χρόνια τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ. Με βάση αυτές τις επιλογές, η ΔΕΗ συνεχώς υποβαθμίζεται και αποδιαρθρώνεται στο όνομα της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, προκειμένου να ευνοηθούν ιδιωτικοί ενεργειακοί επιχειρηματικοί όμιλοι.  

Αυτή την ώρα, περισσότερο από ποτέ, η χώρα έχει ανάγκη από μια πολιτική ανασυγκρότησης και αναβάθμισης της ΔΕΗ, εγκατάλειψης των σχεδιασμών ιδιωτικοποίησής της και εγκατάλειψης των επιλογών απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρική ενέργειας, οι οποίες, όπου έχουν εφαρμοστεί, είχαν καταστροφικές συνέπειες στην ηλεκτρική ενεργειακή επάρκεια και ασφάλεια, αλλά και στο πλατύ καταναλωτικό κοινό με πανάκριβα τιμολόγια.

To Γραφείο Τύπου