Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
29/06/2007

Ο Παν. Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ., υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας την πώληση του ΟΤΕ,, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση, με τον ίδιο τρόπο που επιχαίρει για τις «επιτυχίες» της στο μέτωπο της ηλεκτρικής επάρκειας και της κατάσβεσης των πυρκαγιών, σε ώρες που η μισή Ελλάδα δεν έχει ρεύμα και μετατρέπεται σε «κρανίου τόπο», θριαμβολογεί ταυτόχρονα γιατί κατάφερε μέσα σε μισή ώρα να δώσει τη χαριστική βολή στον ΟΤΕ με την πλήρη, στην ουσία, ιδιωτικοποίησή του.

Η εκποίηση του ΟΤΕ, που εγκαινίασαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και ολοκληρώνει η κυβέρνηση της Ν.Δ., συνιστά ένα μείζον εθνικό έγκλημα με ανυπολόγιστες άκρως δυσμενείς συνέπειες για το μέλλον του τόπου.

Η τραγωδία είναι ότι η κυβέρνηση, μετά τον ΟΤΕ, είναι έτοιμη να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και μετεκλογικά στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Με αυτές τις επιλογές η Ελλάδα εκποιείται και παραδίδεται απολύτως στα νέα ιδιωτικά «καρτέλ» εγχώριων και πολυεθνικών ομίλων που θα ελέγχουν πλήρως, χωρίς κανένα εμπόδιο, το χρηματοπιστωτικό σύστημα, τις τηλεπικοινωνίες και το σύνολο της ενέργειας, ληστεύοντας ανενόχλητα τους καταναλωτές και το σύνολο της οικονομίας.

Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα και καμιά εξουσιοδότηση να πωλεί και να παραδίδει τη χώρα στο έλεος της  ιδιωτικής ληστείας και απληστίας.

Ο ελληνικός λαός μπορεί, έστω και τώρα, να σταματήσει ένα ανεπίστρεπτο εθνικό έγκλημα με τον αγώνα του και την καταδίκη στις εκλογές της κυβέρνησης και του συναινετικού δικομματισμού.

To Γραφείο Τύπου