Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/07/2007

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝ

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ, στην τακτική της συνεδρίαση στις 3/7, ασχολήθηκε, μεταξύ άλλων, με το μείζον θέμα των πυρκαγιών και των βαρύτατων συνεπειών τους στο περιβάλλον και τη ζωή των σημερινών κατοίκων και των μελλοντικών γενεών στο Λεκανοπέδιο και ευρύτερα σε όλη τη χώρα μας.

Από τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή μόνο ανησυχία δικαιολογείται για τις μεγαλοστομίες χωρίς αντίκρισμα που για μια ακόμα φορά εξαντλήθηκαν σε υποσχέσεις περί αναδασώσεων και σε φτηνό δικομματικό καυγά για το ποιος είναι λιγότερο ικανός και για τα στρέμματα που κάηκαν κατά τη διακυβέρνησή του.

Όχι μόνο δεν απαντήθηκαν τα τέσσερα ερωτήματα, που έθεσε ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις χρονικές δεσμεύσεις και τη θεσμική θωράκιση ως προϋποθέσεις για την αναγκαία εθνική στρατηγική, αλλά αγνοήθηκαν πλήρως οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί από όλους τους αρμόδιους φορείς και από το πόρισμα της αρμόδιας διακομματικής επιτροπής που αφορούν στην πρόληψη αλλά και στην αποκατάσταση και την ενίσχυση των «πνευμόνων πρασίνου», ειδικότερα στο Λεκανοπέδιο.

Είναι σαφές ότι ιδιαίτερα η Ν.Δ., που σήμερα κυβερνά, αλλά και το ΠΑΣΟΚ διαπνέονται από πολιτικές που επιβαρύνουν ποικιλότροπα και ενισχύουν αρνητικά τις κλιματικές αλλαγές, πολιτικές που για δεκαετίες αποτελούν το «καταφύγιο» για καταπατητές, για αυθαιρετούχους, για εμπρηστές, για την κερδοφορία ποικιλώνυμων και διαπλεκόμενων συμφερόντων σε βάρος της φύσης και της ποιότητας ζωής των σημερινών πολιτών και των επόμενων γενεών.

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ σχεδίασε τις παραπέρα δραστηριότητες στο πλαίσιο της καμπάνιας που εξελίχθηκε και όλον τον προηγούμενο Ιούλιο γύρω από το σύνολο των περιβαλλοντικών θεμάτων. Καλεί στην ενεργό συμμετοχή όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους στις εκδηλώσεις που γίνονται αυτές τις μέρες με οργανωτές το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ και κινήσεις πολιτών. Καλεί επίσης τις δυνάμεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να ενισχύσουν το κίνημα για τις ελεύθερες ακτές, την προστασία των δασών και την περιφρούρηση ελεύθερων χώρων, να οργανώσουν τη λαϊκή συμμετοχή και τη δραστήρια εθελοντική δράση των πολιτών. Μόνο έτσι είναι δυνατόν, στην πράξη, να προληφθούν περαιτέρω καταστροφές και να αντιμετωπιστούν οι πολιτικές που διαχρονικά τις δημιουργούν.

Πολιτική Γραμματεία του Συνασπισμού