Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/07/2007

Συνάντηση Αλ. Αλαβάνου με Νομάρχη Ανατολικής Αττικής

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος, επικεφαλής αντιπροσωπείας αποτελούμενης από τον βουλευτή Θαν. Λεβέντη, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Γιάννη Τόλιο, την Νομαρχιακή Σύμβουλο Ιωάννα Στεργίου και τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Αν. Αττικής Σταύρο Σπύρου επισκέφτηκε την Νομαρχία Αν. Αττικής και ενημερώθηκε από τον Νομάρχη κ. Λεωνίδα Κουρή και τον Δήμαρχο Κερατέας κ. Σταύρο Ιατρού για την καταστροφή του περιβάλλοντος από την τελευταία πυρκαγιά στην Πάρνηθα,  την υποβάθμιση της περιοχής και το μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης των οικιακών απορριμμάτων.

Ο Νομάρχης και οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες εξέφρασαν την ομόφωνη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ανατολικής Αττικής να μη γίνουν εγκαταστάσεις ΧΥΤΑ σε Κερατέα και Γραμματικό και παρουσίασαν τις εναλλακτικές λύσεις που προτείνονται.

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού μετά την συνάντηση, αναφερόμενος στη διαχείριση των απορριμμάτων δήλωσε:

« Το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής που αφορά σχεδόν στο μισό πληθυσμό της χώρας πρέπει να αντιμετωπισθεί στη βάση ενός εθνικού σχεδιασμού διαχείρισης απορριμμάτων, λαμβάνοντας υπόψη επιστημονικά και περιβαλλοντικά κριτήρια αλλά και τη διεθνή εμπειρία. Προϋπόθεση είναι η ελάττωση των παραγόμενων απορριμμάτων, η διαλογή στην πηγή, η ανάκτηση και η αξιοποίηση υλικών και η ανακύκλωση πριν την τελική διάθεση. Για τους τελικούς χώρους διάθεσης των υπολειμμάτων πρέπει να προηγηθεί διάλογος με την τοπική και νομαρχιακή αυτοδιοίκηση και να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι επιστημονικές προτάσεις που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα σε εθνικό επίπεδο όπως η μελέτη του Πολυτεχνείου Κρήτης.»

To Γραφείο Τύπου