Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/07/2007

Συνάντηση ΣΥΝ με το Προεδρείο του συνδικάτου εργαζομένων ΙΓΜΕ

Αμέριστη συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων για τα θεσμικά και λειτουργικά προβλήματα

Σήμερα, Τετάρτη 4/6 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΥΝ συνάντηση του μέλους της ΠΓ Παναγιώτη Λαφαζάνη και του μέλους του οικονομικού τμήματος Ν.Γεωργακάκη  με αντιπροσωπεία  του Συνδικάτου ΙΓΜΕ αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Βαγγέλη Αραπογιάννη, τον Γραμματέα Χάρη Σμυρνιώτη και τον Β' Αντιπρόεδρο Γιάννη Κατσίκη.

Στη συνάντηση αυτή τέθηκαν από μέρους του συνδικάτου τα οξυμένα  θεσμικά, λειτουργικά, τρέχοντα εργασιακά προβλήματα του ΙΓΜΕ που έχουν οδηγήσει για μια ακόμη φορά τους εργαζόμενους σε κινητοποιήσεις.

Από μέρους του ΣΥΝ ο Π.Λαφαζάνης εξέφρασε τη ριζική αντίθεση σε μια πολιτική που υποβαθμίζει το ΙΓΜΕ και το οδηγεί διαχρονικά σε αργό θάνατο και την άτυπη ιδιωτικοποίηση του με την παράδοση αντικειμένων του στους ιδιώτες.

Αυτή η πολιτική -τόνισε ο Π.Λαφαζάνης- είναι εγκληματική γιατί  με τη διαχρονική υποβάθμιση του ρόλου του ΙΓΜΕ σε τομείς όπως τα υπόγεια νερά, την συμβολή του στην ενεργειακή πολιτική, στον έλεγχο των λατομείων και  τον έλεγχο των νερών, με την δραματική υποχώρηση της χρηματοδότησης και  τη μείωση του   προσωπικού  με αγνόηση  ακόμη και των προτάσεων της ίδιας της διοίκησης ΙΓΜΕ για νέες προσλήψεις, συρρικνώνει ολοένα και περισσότερο τον  κοινωνικό και αναπτυξιακό ρόλο του ΙΓΜΕ.

Ο Π. Λαφαζάνης επανέλαβε την αντίληψη του ΣΥΝ για τον αναντικατάστατο ρόλο του ΙΓΜΕ και δήλωσε ότι όπως και μέχρι σήμερα έτσι και στο μέλλον θα είναι συμπαραστάτης στους αγώνες των εργαζομένων.

To Γραφείο Τύπου