Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/07/2007

Δήλωση Π.Λαφαζάνη σχετικά με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας για τον δανεισμό των νοικοκυριών τον μήνα Απρίλιο

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας για τον δανεισμό των νοικοκυριών τον μήνα Απρίλιο, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Ο υπέρογκος και συνεχώς αυξανόμενος, μήνα με τον μήνα, δανεισμός των νοικοκυριών σε συνθήκες διαρκούς ανόδου των επιτοκίων και ληστρικής συμπεριφοράς των τραπεζών απέναντι στους δανειολήπτες συνιστά μια μεγάλη πληγή για τις λαϊκές οικογένειες και έναν άγριο τρόπο αφαίμαξης των εισοδημάτων του ελληνικού λαού.

Η αυξανόμενη υπερχρέωση των νοικοκυριών καταδεικνύει ότι η λαϊκή κατανάλωση και, κατʼ επέκταση, σε σημαντικότατο βαθμό οι αναπτυξιακοί ρυθμοί της χώρας συντηρούνται από τον υπερδανεισμό και όχι από τις πραγματικά νέες επενδύσεις (πλην εξαγορών) που παραμένουν σε χαμηλό επίπεδο. Όμως, αυτού του είδους η ανάπτυξη δεν έχει προοπτική και υποθηκεύει το μέλλον της χώρας και του ελληνικού λαού.

Η κυβέρνηση, αντί να λάβει μέτρα που θα χαλιναγωγούν την ασυδοσία των τραπεζών, καλύπτει και στηρίζει τις ληστρικές πρακτικές τους, με αποτέλεσμα να δουλεύει ο ελληνικός λαός αλλά και το σύνολο, σχεδόν, της οικονομίας προκειμένου να καλπάζουν, χρόνο με τον χρόνο, τα απίστευτα υπερκέρδη του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου.

To Γραφείο Τύπου