Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
05/07/2007

Δήλωση Π. Λαφαζάνη σχετικά με την εξαγγελία του κ. Γ. Αλογοσκούφη για σταδιακή κατάργηση του Φόρουμ Χρηματιστηριακών Συναλλαγών

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, αναφερόμενος στην εξαγγελία του κ. Γ. Αλογοσκούφη για σταδιακή κατάργηση του Φόρου Χρηματιστηριακών Συναλλαγών, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Η σταδιακή κατάργηση του Φόρου Χρηματιστηριακών Συναλλαγών, αρχής γενομένης από την 1/1/2008, θα μετατρέψει την Ελλάδα στη μόνη χώρα της Ευρώπης που θα έχει επιβάλει ένα απαράδεκτο καθεστώς πλήρους και απόλυτης φορολογικής ασυλίας στις συναλλαγές και τα κέρδη από το Χρηματιστήριο.

Είναι πρωτοφανές στην Ελλάδα όχι μόνο να μην φορολογούνται τα μερίσματα ως εισόδημα των φυσικών προσώπων, αλλά και να μην υπάρχει η παραμικρή φορολογία στις υπεραξίες που αποκτώνται από τις πωλήσεις των μετοχών.

Η κυβέρνηση ολοκληρώνει έναν δρόμο που εδώ και χρόνια έχει μετατρέψει αυτή τη χώρα σε αφορολόγητο «παράδεισο» της κερδοσκοπίας και σε «μπανανία» των κεφαλαιαγορών.

To Γραφείο Τύπου