Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
05/07/2007

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τις ιδιωτικοποιήσεις που εξήγγειλε ο κ. Γ. Αλογοσκούφης στη συνέντευξή του στο «ΚΕΡΔΟΣ» και τη συνάντησή του με τον κ. Ν. Σαουϊρις, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Ο κ. Γ. Αλογοσκούφης έκανε σαφές ότι, μετά την πώληση του 10,7% του ΟΤΕ, θα προχωρήσει στην πλήρη και απόλυτη ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού είτε με την εκποίησή του σε ξένο πολυεθνικό όμιλο είτε με την πώληση νέου πακέτου μετοχών του, ενώ, μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον κ. Ν. Σαουϊρις, είναι προφανές ότι ανοίγει ο δρόμος και για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Tellas. Ταυτόχρονα, ο κ. Γ. Αλογοσκούφης αποσαφήνισε ότι θα ακολουθήσουν η ιδιωτικοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, της ΔΕΗ και συνολικά την ενέργειας μαζί με την ιδιωτικοποίηση υποδομών, λιμανιών, αερομεταφορών, κ.λ.π.

Έχουμε ενώπιόν μας ένα απαράδεκτο και επικίνδυνο γιγάντιο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, που επιχειρεί να ολοκληρώσει τον δρόμο που άνοιξαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και το οποίο έχει έναν τίτλο: ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΕΓΧΩΡΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ.

Σήμερα, αντί η πολιτική ζωή να αποπροσανατολίζεται με μια ανούσια, χωρίς ουσιαστικά διακυβεύματα, δικομματική διαμάχη για τη νομή της εξουσίας, χρειάζεται να διαμορφωθεί το πιο πλατύ μέτωπο για να αποτρέψει το κύμα των επερχόμενων ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο συνιστά ένα πελώριων διαστάσεων εθνικό έγκλημα, που υποθηκεύει το μέλλον της χώρας και του ελληνικού λαού.

To Γραφείο Τύπου