Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
05/07/2007

Δήλωση Δημ. Στρατούλη σχετικά με την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου για την εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης αντρών και γυναικών

Σχετικά με την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου για την εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης αντρών και γυναικών, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, έκανε την εξής δήλωση:

«Η απόφαση του Τμήματος 331 του Διοικητικού Πρωτοδικείου με την οποία δικαιώθηκε άντρας ασφαλισμένος, που ήθελε να βγει στη σύνταξη 5 χρόνια νωρίτερα, όπως οι γυναίκες ασφαλισμένες, είναι σημαντική από τη σκοπιά απομυθοποίησης της κυρίαρχης άποψης στην κυβέρνηση και στην Ε.Ε., σύμφωνα με την οποία η εξίσωση των δύο φύλων πρέπει να γίνεται προς το χειρότερο επίπεδο, με την αφαίρεση ισχυόντων για τις γυναίκες θετικών διακρίσεων, και όχι προς το καλύτερο.

Η κυβέρνηση περιμένει την απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου για το συγκεκριμένο ζήτημα, για να αφαιρέσει ασφαλιστικά δικαιώματα εκατοντάδων χιλιάδων γυναικών, αυξάνοντας τα όρια συνταξιοδότησής τους και να ανοίξει το δρόμο για μετεκλογικές γενικότερες αρνητικές αλλαγές στο ασφαλιστικό σε βάρος των ασφαλισμένων.

Ο ΣΥΝ καλεί τις γυναίκες και όλους τους ασφαλισμένους και με τους αγώνες τους και με την ψήφο τους να αποτρέψουν την κατεδάφιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους».

To Γραφείο Τύπου