Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
29/09/2005

Αλ.Αλαβάνος: "Η δωρεά οργάνων, σημαντική απόφαση για κάθε πολίτη".

Ειδικό περίπτερο για δωρητές και στο Φεστιβάλ Νεολαίας

Ο Αλέκος Αλαβάνος, Πρόεδρος της Κ.Ο. του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, επικεφαλής αντιπροσωπείας στελεχών του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς από τους Δημ. Στρατούλη, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνο γα την εργατική πολιτική του ΣΥΝ, Δημ. Αδαμόπουλο, υπεύθυνο του τμήματος υγείας του ΣΥΝ, Τ.Τύμπα, στέλεχος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς,και Κ.Παναγιωτόπουλο, Πρόεδρο του Συλλόγου μεταμοσχευμένων, επισκέφθηκε σήμερα τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων και συζήτησε με τον Πρόεδρο του Οργανισμού κ. Αλκ.Κωστάκη για τα προβλήματα που υπάρχουν στον τομέα των μεταμοσχεύσεων.

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλ. Αλαβάνος επέδωσε στον κ. Κωστάκη λίστα με ονόματα στελεχών του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς που δηλώνουν δωρητές οργάνων και μετά τη συζήτηση δήλωσε τα εξής:

«Η αντιπροσωπεία του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, είχαμε μια πολύ σημαντική συζήτηση με τον Πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων. Για μας η μεταμόσχευση δίνει ζωή. Τα μοσχεύματα δεν μπορούν να αγοραστούν στο εμπόριο ή να βρεθούν στα φαρμακεία, και γι αυτό η δωρεά οργάνων μετά θάνατον είναι μια πάρα πολύ σημαντική απόφαση του κάθε πολίτη. Εμείς τη στηρίζουμε και συμβολικά δώσαμε τις δηλώσεις για δωρεά οργάνων των ηγετικών στελεχών του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ενώ στο Φεστιβάλ της Νεολαίας του ΣΥΝ που ξεκινάει αύριο θα υπάρχει ειδικό περίπτερο για την καταγραφή νέων ανθρώπων σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Πιστεύουμε ότι μπορούν να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, ώστε η Ελλάδα, από τις τελευταίες θέσεις που κατέχει μέχρι σήμερα στην Ευρώπη, να φτάσει άλλες ευρωπαϊκές χώρες που είναι ιδιαίτερα προωθημένες στον τομέα αυτόν.»

Ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Μ. κ. Αλκ. Κωστάκης δήλωσε τα εξής:

«Να ευχαριστήσω κατ΄ αρχήν τον Πρόεδρο του ΣΥΝ κ. Αλ. Αλαβάνο και τους συνεργάτες του που είχαν την καλοσύνη να έρθουν σήμερα εδώ.., να τους ευχαριστήσω πάρα πολύ γιατί ουσιαστικά είναι το πρώτο κόμμα που μας έστειλε δηλώσεις συμμετοχής ότι θέλουν να είναι δωρητές οργάνων, μας είχε στείλει επίσης και ο Υπουργός Υγείας κ. Κακλαμάνης και τον ευχαριστώ γι αυτό.

Τους ενημέρωσα για το έργο το οποίο επιτελεί ο ΕΟΜ και συζητήσαμε διεξοδικά τα προβλήματα που απασχολούν τον Οργανισμό. Εμείς θα είμαστε παρόντες με διαφημιστικά φυλλάδια στο Φεστιβάλ της Νεολαίας και θέλουμε πάρα πολύ να ευχαριστήσουμε για την προσπάθεια που καταβάλλει ο Συνασπισμός, για να βοηθήσουμε όλοι στην ιδέα της δωρεάς οργάνων, ώστε πραγματικά να ξεφύγουμε από τις τελευταίες θέσεις που βρισκόμαστε σήμερα στην Ευρώπη.»

To Γραφείο Τύπου