Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/07/2007

Δήλωση Δ.Παπαδημούλη, για τις δηλώσεις Αλαβάνου στη Βουλη για τον Πρωθυπουργό και το πολικό κλίμα

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, για τις δηλώσεις του Αλέκου Αλαβάνου στη Βουλή για τον πρωθυπουργό και το πολικό κλίμα δήλωσε:

«Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ εξέφρασε, με ομολογουμένως οξείς χαρακτηρισμούς, την δικαιολογημένη αποστροφή και αγανάκτηση μεγάλης μερίδας πολιτών για τα καμένα δάση, τις κυβερνητικές ευθύνες, την θεσμικά απαράδεκτη και αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά του πρωθυπουργού και την θλιβερή δικομματική λασπομαχία.

Ο ΣΥΝ είναι μαχητικά και κατηγορηματικά αντίθετος στον ευτελισμό του δημόσιου βίου, τους φθηνούς αντιπερισπασμούς και συμψηφισμούς σκανδάλων, την απουσία ουσιαστικής αντιπαράθεσης για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας και των πολιτών.

Αν και προσωπικά προτιμώ την ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεση από τους χαρακτηρισμούς, εκφράζω την απόλυτη αλληλεγγύη μου στον Πρόεδρο του ΣΥΝ. Θεωρώ ακραία υποκρισία της Ν.Δ. να του επιτίθενται και να τον εγκαλούν όσοι εκστόμισαν και χειροκρότησαν επανειλημμένα τα περί «αρχιερέα της διαπλοκής». Αιδώς Αργείοι!

Ο ΣΥΝ θα επιμείνει με συνέπεια και επιχειρήματα στην μαχητική και επί της ουσίας αριστερή προγραμματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της δεξιάς, αλλά και με σαφή οριοθέτηση από την νερόβραστη αντιπολίτευση και το βεβαρημένο κυβερνητικό παρελθόν του ΠΑΣΟΚ».

To Γραφείο Τύπου