Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
08/07/2007

Δήλωση Δ.Στρατούλη στο Μega, σχετικά με όσα είπε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος

Σχετικά για όσα είπε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, ο Δημήτρης Στρατούλης μέλος της Π.Γ του ΣΥΝ σε συνέντευξή του στο ΜΕGA δήλωσε τα εξής:

Δεν έχουμε να ζητήσουμε συγνώμη από κανένα, για όσα είπε στη Βουλή ο Αλέκος Αλαβάνος. Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ έκανε καθαρά μεταφορικούς και συμβολικούς χαρακτηρισμούς για τον Πρωθυπουργό και για το επίπεδο της δικομματικής πολιτικής αντιπαράθεσης, γιατί:

- Ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση της Βουλής στις 2/7, αντί να αναφερθεί στο θέμα για το οποίο έγινε η προ ημερησίας συζήτηση, δηλαδή για τα οικονομικά της οικογένειας, που όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολα τα φέρνουν πέρα κυρίως οι εκατοντάδες χιλιάδες φτωχές οικογένειες, ή για τα δάση που εκείνη την ημέρα καίγονταν, έβγαλε ως άσσο από το μανίκι του την υπόθεση Παπακωνσταντίνου, που του ήταν γνωστή από το 2004. Και φυσικά εμείς στην Αριστερά δεν ξέρουμε, εάν αυτό το στέλεχος ή άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ είναι λαμόγια, αλλά ο Αλαβάνος και όλοι στο κόμμα μας και στην Αριστερά θεωρούμε, ότι δεν πάει άλλο με τον «πόλεμο» μεταξύ των δύο «μεγάλων» κομμάτων για γυναίκες, γαμπρούς, συννυφάδες, κουμπάρους και φίλους.

- Οι ηγεσίες της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, αντί να αντιπαρατίθενται μεταξύ τους, για το ποιος έχει τις πιο σωστές λύσεις και πολιτικές για την αντιμετώπιση των πραγματικών καθημερινών προβλημάτων των πολιτών (ανεργία, ακρίβεια, φτώχεια, μισθοί, συντάξεις, παιδεία, υγεία, πρόνοια, περιβάλλον), μαλώνουν, για το ποιος από τους δύο είναι χειρότερος ή έκανε περισσότερα σκάνδαλα σε βάρος της δημόσιας και κοινωνικής περιουσίας. Αντί να παρουσιάζουν δημόσια, τι προετοιμάζουν μετεκλογικά για τους πολίτες, αυτοί και οι δύο αποκρύβουν συστηματικά τις μετεκλογικές δεσμεύσεις τους στα διεθνή και εγχώρια οικονομικά συμφέροντα για νέες λιτότητες, ιδιωτικοποιήσεις, φορολογίες και για κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης.

- Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός παραβιάζει κάθε δημοκρατική δεοντολογία, όταν συστηματικά δεν προσέρχεται στη Βουλή, για να απαντά σε ερωτήσεις του προέδρου του ΣΥΝ ή άλλων Βουλευτών.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ είπε στη Βουλή, αυτό που λένε στις συζητήσεις τους όλοι οι πολίτες. Ότι δηλαδή η αντιπαράθεση των ηγεσιών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όπως γίνεται σήμερα, δεν φαίνεται ως διαμάχη διαφορετικών κομμάτων, ιδεολογιών, πολιτικών και προγραμμάτων, αλλά ως πόλεμος μεταξύ δύο διαφορετικών «ομάδων – συμμοριών», που αλληλοεξοντώνονται με λάφυρο την κουτάλα της εξουσίας. Εμείς στην Αριστερά λέμε φτάνει πια σε αυτό το ζοφερό για τους πολίτες πολιτικό προεκλογικό κλίμα!!!

To Γραφείο Τύπου