Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
29/06/2007

ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Σήμερα ολοκληρώνεται ένα πραξικόπημα μέσα από μια πορεία αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων στην Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ). Οι εκλογές παρωδία που διοργανώνει η δοτή Διοίκηση της ΕΝΕ.

Το πραξικόπημα έχει σφραγίδα και ονοματεπώνυμο. Είναι πραξικόπημα που σχεδίασε και υλοποίησε το Υπουργείο Υγείας και η πολιτική του ηγεσία.

Οι αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις ξεκίνησαν με το διορισμό των κομματικών παιδιών από τον Υπουργό Υγείας κ Κακλαμάνη και το αντιδημοκρατικό εκλογικό σύστημα (υπέρ πλειοψηφικό) που πρόβλεπε ο νόμος.

Συνεχίστηκαν με τις επιλεκτικές εγγραφές και ενημερώσεις από τη δοτή διοίκηση της ΕΝΕ αλλά και παραβίαση του χρόνου διεξαγωγής των αρχαιρεσιών (ο Νόμος όριζε εντός 6 μηνών ενώ έχουν παρέλθει πλέον των 2 χρόνων).

Ενώ αυτά είναι γνωστά σε όλους ,ο υπουργός Υγείας κ Αβραμόπουλος προφασίζεται ότι συμφωνεί, ζητά προτάσεις από την ΠΟΕΔΗΝ για να αντικαταστήσει τη διορισμένη διοίκηση της ΕΝΕ, ενώ την ίδια ώρα επιτρέπει σε αυτή να προχωρήσει σήμερα σε εκλογές παρωδία.

Ο κ Αβραμόπουλος για άλλη μια φορά είναι σοβαρά εκτεθειμένος. Η όλη στάση του αποτελεί εμπαιγμό και κοροϊδία απέναντι στην ΠΟΕΔΗΝ και το σώμα των νοσηλευτών. Δεν είναι απλά συνεργός. Του καταλογίζουμε την κύρια πολιτική ευθύνη για το πραξικόπημα και τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις στην Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας.

Τον καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή να βάλει τέλος στις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις την δοτής διοίκησης της ΕΝΕ.

Τμήμα Υγείας