Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
09/07/2007

Συνέντευξη του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δημ. Παπαδημούλη στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ (Γ. Ρουμπάτης) για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις

O ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημ. Παπαδημούλης μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ (Γ.Ρουμπάτης) για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, τόνισε μεταξύ άλλων:

Για τις ευθύνες του Πρωθυπουργού

Ο κ. Καραμανλής μίλησε στη Βουλή σαν χούλιγκαν της δεξιάς και ύστερα στο συνέδριο της ΝΔ παρίστανε τον πρόσκοπο του μεσαίου χώρου. Αυτά τα επικοινωνιακά τρικ δεν πιάνουν  πλέον. Ο κ. Πρωθυπουργός έχει την πρώτη ευθύνη για την έξαρση της δικομματικής λασπομαχίας.

Η ετεροχρονισμένη "εκτέλεση" του βεβαρημένου με σκιές διαφθοράς κ. Παπακωνσταντινου, για να σκεπαστούν τα αποκαΐδια της Πάρνηθας και το σκάνδαλο των ομολόγων, ήταν ένα φθηνό κόλπο συμψηφισμού που προκαλεί αποστροφή  σε μια πολύ μεγάλη μερίδα πολιτών.

Για το συνέδριο της N.Δ.

Το συνέδριο της Ν. Δ ήταν μια προεκλογική φιέστα, όπου δεν έγινε καμία συγκεκριμένη συζήτηση επί της ουσίας για τα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες. Σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν γίνονται τέτοια συνέδρια και μάλιστα παραμονές των εκλογών. Τα κυβερνητικά κόμματα  στα συνέδρια καταθέτουν τον απολογισμό τους διαπιστώνοντας πού τα πήγαν καλά και που πρέπει να διορθώσουν τα πράγματα, με συγκεκριμένες προτάσεις.

Αντί για απολογισμό είδαμε φιέστα για την τηλεόραση. Η πιο συγκεκριμένη ιδέα που ακούστηκε και έκλεψε τα φώτα της δημοσιότητας,  ήταν η πρόταση Μανώλη για το πως θα μοιραστεί  η Κεντρική Επιτροπή ανάμεσα στα κομματικά στελέχη και στα μέλη της κυβερνητικής νομενκλατούρας, με τη λύση της ποσόστωσης.

Για τις δηλώσεις Αλαβάνου στη Βουλή

Αν ήμουν στη θέση του, θα έλεγα ακριβώς τα ίδια, χρησιμοποιώντας ενδεχομένως άλλες λέξεις. Έστω και δια της υπερβολής, ήταν μια χρήσιμη, πιστεύω, "έκρηξη". Για να μπει ένα φρένο στην αλαζονεία και την αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά του κ Καραμανλή. Ο Αλέκος Αλαβάνος "έριξε μια πετρά στη τζαμαρία" για να σταματήσει η δικομματική λασπομαχία, ο συμψηφισμός και η "ομερτά". Για να υπάρξει επιτέλους ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεση προτάσεων στα μεγάλα προβλήματα της χωράς και των πολιτών.

Για την κινητοποίηση μέσω ίντερνετ για τα δάση

Ο τρόπος που οργανώθηκε και η μεγάλη της επιτυχία είναι ένα ελπιδοφόρο κοινωνικό μήνυμα που έρχεται από το μέλλον.

To Γραφείο Τύπου