Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
09/07/2007

ΣΤΑ ΥΨΗ Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τη μεγάλη άνοδο των τιμών της βενζίνης, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Στους περισσότερους νομούς της χώρας η τιμή της βενζίνης «πετάει στα ύψη» και έχει ξεπεράσει το 1,1 ευρώ ανά λίτρο, ενώ αν συνεχιστεί η ίδια τακτική κερδοσκοπίας, κυρίως από διυλιστήρια και εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών, μπορεί σύντομα να φτάσει, σε αρκετές περιπτώσεις, το 1,2 ευρώ το λίτρο.

Οι υπεραυξήσεις αυτές στην τιμή της βενζίνης και των πετρελαιοειδών με κανέναν τρόπο δεν δικαιολογούνται από την αύξηση των διεθνών τιμών του πετρελαίου, που κατευθύνουν οι πολυεθνικές, αλλά κατά κύριο λόγο είναι αποτέλεσμα των κερδοσκοπικών και εναρμονισμένων πρακτικών που εφαρμόζουν στην ελληνική αγορά το «καρτέλ» των διυλιστηρίων και το ολιγοπώλιο των μεγάλων εταιρειών εμπορίας πετρελαίου.

Η κυβέρνηση, αντί να παρακολουθεί ως θεατής και πολύ περισσότερο να δικαιολογεί τη θερινή λεηλασία των καταναλωτών, οφείλει επιτέλους να παρέμβει και να λάβει δραστικά μέτρα κατά της αισχροκέρδειας στον χώρο του πετρελαίου που «φουσκώνει» τα υπερκέρδη των εταιρειών από τις τσέπες του ελληνικού λαού.

To Γραφείο Τύπου