Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
09/07/2007

Δήλωση Π. Λαφαζάνη σχετικά με τις πληροφορίες ότι ξεκίνησε άτυπα η διαδικασία πώλησης πακέτου μετοχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, αναφερόμενος στις πληροφορίες ότι ξεκίνησε άτυπα η διαδικασία πώλησης πακέτου μετοχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (Τ.Τ.), έκανε την παρακάτω δήλωση:

Η αιφνιδιαστική, με άκρα μυστικότητα, επιχείρηση της κυβέρνησης να πωλήσει νέο πακέτο μετοχών του Τ.Τ. αποτελεί και ως ουσία και ως μεθόδευση ένα μείζον εθνικό έγκλημα.

Με την πώληση νέου πακέτου μετοχών του Τ.Τ. ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη ιδιωτικοποίησή του και την παράδοσή του σε ιδιωτικά συμφέροντα, πράγμα που θα διαλύσει την ταμιευτηριακή αποταμίευση στη χώρα μας και θα εντάξει πλήρως και το Τ.Τ. στις ληστρικές πρακτικές του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Η ιδιωτικοποίηση του Τ.Τ., την οποία κινδυνεύει να ακολουθήσει η παράδοση της Αγροτικής Τράπεζας σε στρατηγικό επενδυτή, ισοδυναμούν με το ουσιαστικό τέλος κάθε δημόσιας παρέμβασης στον χρηματοπιστωτικό χώρο.

Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα και καμία εξουσιοδότηση να ιδιωτικοποιεί δημόσιες επιχειρήσεις και μάλιστα στρατηγικής σημασίας. Πολύ περισσότερο, δεν έχει δικαίωμα και εξουσιοδότηση να παραδώσει πλήρως το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας στην απληστία και την ασυδοσία του ιδιωτικού χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου και στην κερδοσκοπία των κεφαλαιαγορών.

To Γραφείο Τύπου