Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
29/09/2005

Για τη δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών σχετικά με την αλλαγή του εκλογικού νόμου στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2006

Δήλωση του Β.Αποστόλου, μέλους ΠΓ και υπεύθυνος για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Ο Βαγγέλης Αποστόλου, μέλος της Π.Γ., υπεύθυνος για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης του ΣΥΝ, με αφορμή τη δήλωση του Υπ. Εσωτερικών Π. Παυλόπουλου μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό για την αλλαγή του εκλογικού νόμου στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2006, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η αλαζονική δήλωση Παυλόπουλου απογύμνωσε την κυβέρνηση από τα μέχρι σήμερα προσχήματα και ανέδειξε για μια ακόμη φορά την έλλειψη σεβασμού στις δημοκρατικές αρχές.

Η αντίληψη «όλα από το κόμμα, όλα για το κόμμα» γίνεται η μήτρα δεινών για το χώρο της Αυτοδιοίκησης. Όχι μόνο ανατρέπεται η θέληση των τοπικών κοινωνιών, αλλά και περιορίζεται η λαϊκή νομιμοποίηση των εκλεγμένων δημάρχων και νομαρχών και η δυνατότητά τους να χειριστούν τις τοπικές υποθέσεις.

Αν η κυβέρνηση δεν έχει τίποτα να συζητήσει σχετικά με το 42% όπως υπεροπτικά δήλωσε ο Υπουργός της, ας γνωρίζει ότι ο δημοκρατικός λαός θα δώσει στην εφαρμογή του ανάλογη απάντηση…..Θα ακυρώσει έμπρακτα την υλοποίησή του.

Ο ΣΥΝ θα απαντήσει με τη στήριξη αυτοδιοικητικών κινήσεων που αντιστέκονται στις λογικές κομματικής άλωσης του αυτοδιοικητικού χώρου».

To Γραφείο Τύπου