Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/07/2007

Σχετικά με την πώληση νέου πακέτου μετοχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, αναφερόμενος στην πώληση νέου πακέτου μετοχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Η πώληση-παράδοση - και μάλιστα με άκρα μυστικότητα και διαδικασίες «εξπρές» - του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στα εγχώρια και ξένα κερδοσκοπικά κεφάλαια ισοδυναμεί με μείζον εθνικό έγκλημα.

Η χώρα και ο ελληνικός λαός, κατʼ αυτόν τον τρόπο, παραδίδονται ακόμα περισσότερο στην απληστία και την καταλήστευση του ιδιωτικού τραπεζικού κεφαλαίου.

Έχουμε μια κυβέρνηση που, κλιμακώνοντας τον δρόμο τον οποίο άνοιξαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, πωλεί, ιδιωτικοποιεί και υποθηκεύει την Ελλάδα και το μέλλον του ελληνικού λαού.

Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα, καμία εξουσιοδότηση και καμία λαϊκή νομιμοποίηση να ιδιωτικοποιεί δημόσιες επιχειρήσεις και μάλιστα στρατηγικής οικονομικής και κοινωνικής σημασίας.

Ο ελληνικός λαός, με τους αγώνες του και την ψήφο του, καλείται να αποδοκιμάσει τις κυβερνητικές και δικομματικές πολιτικές που αναγορεύουν την εκποίηση και ιδιωτικοποίηση της χώρας από εφιάλτη σε «συναινετικό όραμα».

To Γραφείο Τύπου