Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
29/09/2005

Για την αλλαγή του ωραρίου στις Δημόσιες Υπηρεσίες

Δήλωση της Α.Θεοδόση, μέλους ΠΓ, υπεύθυνη Δημόσιας Διοίκησης του ΣΥΝ

Σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης για την αλλαγή του ωραρίου στις Δημόσιες Υπηρεσίες, η Αυγή Θεοδόση, μέλος της Π.Γ., υπεύθυνη Δημόσιας Διοίκησης του ΣΥΝ, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Το νέο ωράριο που πρότεινε σήμερα αιφνιδιαστικά ο Υπουργός, για το σύνολο των δημοσίων υπηρεσιών, μόνο ερωτηματικά μπορεί να προκαλέσει. Τα προβλήματα των δημοσίων υπηρεσιών, όπως όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας γνωρίζουν, δεν προκύπτουν από την ώρα έναρξης και λήξης του ωραρίου τους. Προέρχονται από τη γραφειοκρατία, τη σύγχυση, την πολυνομία, τις πελατειακές σχέσεις και την κακή στελέχωση του προσωπικού καθώς και από την έλλειψη πόρων για την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης.

Οι πολίτες απαιτούν δημόσιες υπηρεσίες που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους, χωρίς να συνωστίζονται επί ώρες προκειμένου να διεκπεραιώσουν μία υπόθεσή τους, πράγμα που τις περισσότερες φορές μπορεί και να μην το καταφέρουν. Η αιφνιδιαστική πρόταση αλλαγής, μόνο του ωραρίου, χωρίς τις πιο πάνω προϋποθέσεις, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να προσαρμόσει και το ωράριο των δημόσιων υπηρεσιών στις γενικότερες επιλογές της σε ό,τι αφορά το ωράριο και τις εργασιακές σχέσεις χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψιν της τις ανάγκες των πολιτών αλλά και των ίδιων εργαζόμενων στη Δημόσια Διοίκηση.

To Γραφείο Τύπου