Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
29/09/2005

Για τις μαζικές διώξεις εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ

Δήλωση του Π.Λαφαζάνη, μέλους ΠΓ και υπεύθυνος Οικονομικής & Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ

Ο Π.Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ., υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τις μαζικές διώξεις εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Μαζικούς, αυθαίρετους και παράνομους διωγμούς ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, ακόμα και συνδικαλιστών, προωθεί με κομματικά κριτήρια αυτήν την περίοδο στα Τεχνολογικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια (ΤΕΕ) του ΟΑΕΔ η Διοίκηση του οργανισμού με την κάλυψη, προφανώς, της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, καθηγητές των ΤΕΕ του ΟΑΕΔ που είχαν πολυετή θητεία, συχνά πάνω από 10 χρόνια, και κατοχυρώνονταν εργασιακά από την ισχύουσα νομοθεσία (ν. 2190/94, 3144/03) είτε παράνομα δεν επαναπροσλαμβάνονται είτε υφίστανται επιλεκτική μείωση των ωρών διδασκαλίας τους είτε εκδιώκονται αυθαίρετα από τα σχολεία που δίδασκαν επί σειρά ετών.

Οι παράνομες αυτές διώξεις εντάσσονται στη συνολική και αυθαίρετη αλλαγή του πλαισίου προσλήψεων του ΟΑΕΔ, όπου καταστρατηγούνται οι νόμοι, κάθε είδους αντικειμενικά κριτήρια (πίνακες, σειρά αξιολόγησης και προτίμησης) και έχουν ως στόχο να ευνοηθούν «υμέτεροι» και τα λεγόμενα «γαλάζια παιδιά».

Καλούμε τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ, το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και συνολικά την κυβέρνηση να σταματήσει αμέσως τις αυθαίρετες και παράνομες διώξεις, αποκαθιστώντας τη νομιμότητα, την αξιοκρατία και την αξιοπιστία στα ΤΕΕ του ΟΑΕΔ.

To Γραφείο Τύπου