Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
11/07/2007

Ο κ.Αλογοσκούφης "βασιλοκότερος" του κ.Σαρκοζί, σε ρόλο θεματοφύλακα των αντικοινωνικών νεοφιλελεύθερων - μονεταριστικών επιλογών της Ε.Ε.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Γ. Αλογοσκούφη για τα αποτελέσματα του ECOFIN και τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, έκανε το παρακάτω σχόλιο:

Τη στιγμή που ακόμα και ο «υπερσυντηρητικός» Πρόεδρος της Γαλλίας,  κ. Ν. Σαρκοζί, αμφισβήτησε, επιτυχώς για τη χώρα του, τις αποφάσεις του ECOFIN για ισοσκελισμένους, μέχρι το 2010, προϋπολογισμούς στα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης, ο κ. Γ.Αλογοσκούφης εμφανίστηκε «βασιλικότερος του βασιλέως», διεκδικώντας την πιστή τήρηση των αποφάσεων του ECOFIN και την εφαρμογή τους στο ακέραιο για τη χώρα μας.

Αποτελεί τραγωδία για τον ελληνικό λαό ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις από τη δεκαετία του ʼ90 - και πολύ περισσότερο σήμερα η κυβέρνηση της Ν.Δ.- παίζουν με συνέπεια τον άχαρο και απαράδεκτο ρόλο του θεματοφύλακα των πιο σκληρών αντικοινωνικών νεοφιλελεύθερων – μονεταριστικών επιλογών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η εμμονή του κ. Γ.Αλογοσκούφη να ισοσκελίσει η χώρα μας τον προϋπολογισμό της μέχρι το 2010 θα πληρωθεί πανάκριβα από τον ελληνικό λαό με νέα ακόμα πιο σκληρή λιτότητα, περαιτέρω περιορισμό των κοινωνικών δαπανών, βαρύτερη φορολογία και γενική ιδιωτικοποίηση της χώρας τα επόμενα χρόνια, πολύ χειρότερη από τις πρόσφατες πωλήσεις μετοχικών πακέτων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και του ΟΤΕ.

Οι προεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησης για δήθεν «παροχές» αποτελούν γραμμάτια χωρίς αντίκρισμα και θα μεταφραστούν μετεκλογικά σε έναν πραγματικό κοινωνικό εφιάλτη για τα πλατιά λαϊκά στρώματα.

To Γραφείο Τύπου