Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
12/07/2007

Σημεία ομιλίας του Προέδρου του ΣΥΝ σε εκδήλωση της Επιτροπής Περιβάλλοντος Αγίου Στεφάνου, με θέμα «Πάρνηθα: Η αρχή του εγκλήματος- Θα το αφήσουμε να συνεχιστεί;»

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Αλαβάνος μιλώντας σήμερα το βράδυ σε εκδήλωση της Επιτροπής Περιβάλλοντος Αγίου Στεφάνου, με θέμα «Πάρνηθα: Η αρχή του εγκλήματος- Θα το αφήσουμε να συνεχιστεί;», τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Για την Παιδεία

Η Υπουργός Παιδείας, ακολουθώντας την «Σχολή του Πρωθυπουργού» δεν εμφανίζεται στη Βουλή για να δώσει εξηγήσεις για ένα θέμα που απασχολεί δεκάδες χιλιάδες υποψήφιους και τις οικογένειες τους.

Το Υπουργείο επιχειρεί συγκάλυψη και μετάθεση ευθυνών, όταν οι ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης και μέλη της αποκάλυψαν το γεγονός.

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. τοποθετεί προέδρους των βαθμολογικών Κέντρων ή Σχολικούς Συμβούλους με κομματικά κι όχι αξιοκρατικά κριτήρια προκειμένου να έχει μηχανισμούς στη διάθεσή της για όλες τις «δουλειές».

Αντί να καταργήσει ανοιχτά τη δεύτερη βάση του «10», όπως επανειλημμένα πρότεινε ο ΣΥΝ, επιχείρησε υπόγεια για φέτος να την παρακάμψει, για προεκλογικούς λόγους.

Ζητάμε πλήρη διαφάνεια και καταλογισμό ευθυνών όσο ψηλά κι αν χρειάζεται να φθάσουμε.

Ζητάμε κατάργηση του σημερινού συστήματος, που το «αδιάβλητό» του πλήττεται τόσο εύκολα κάτω από την εμπορευματοποίηση και οξύτατο ανταγωνισμό στο χώρο της Παιδείας, και αντικατάστασή του από το σύστημα  ης «ελεύθερης πρόσβασης» σύμφωνα με την τεκμηριωμένη πρόταση του ΣΥΝ.

Για τα δάση

Τα δραματικά γεγονότα στο Ρέθυμνο όπως και στην Πάρνηθα δείχνουν ότι η πολιτική δασοπροστασίας στην Ελλάδα είναι όχι μόνο πλήρως αποτυχημένη αλλά και άκρως επικίνδυνη. Χρειάζεται συντονισμός, Ενιαίο Κέντρο για τη Δασοπροστασία, εξοπλισμός, εκπαίδευση, κονδύλια, κάλυψη των κενών σε ανθρώπινο δυναμικό, μονιμοποίηση των έκτακτων δασοπυροσβεστών που δίνουν με αυτοθυσία, όπως και οι πυροσβέστες οι δασικοί, οι εθελοντές, τη μάχη ενάντια στη φωτιά.

To Γραφείο Τύπου