Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
12/07/2007

«Να δημιουργηθεί σύγχρονο Γενικό Νοσοκομείο στην Ανατολική Αττική». Δήλωση Γιάννη Τόλιου, μέλους Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνου σε θέματα Υγείας-Πρόνοιας.

Ο Γιάννης Τόλιος, μιλώντας στην Ημερίδα του Συλλόγου εργαζομένων του Παιδο-Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αττικής (Νταού Πεντέλης), σχετικά με την αξιοποίηση της υποδομής του νοσοκομείου που κλείνει και των απασχολούμενων σε αυτό, τόνισε ότι, «η κυβέρνηση προωθεί επιλογές που οξύνουν τα ελλείμματα νοσοκομειακής υποδομής της περιοχής Ανατ.Αττικής. Για τον ΣΥΝ οποιαδήποτε λύση πρέπει να έχει ως αφετηρία την εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς και τη διασφάλιση των εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Ειδικότερα αυτό που χρειάζεται να γίνει είναι: α) ένταξη της «Ολυμπιακής Πολυκλινικής» στο δημόσιο σύστημα υγείας και ταυτόχρονα χρησιμοποίηση της ως βάση ανάπτυξης της νοσοκομειακής υποδομής για τις βόρειες περιοχές της Αττικής (Μενίδι, κλπ), β) δημιουργία σύγχρονου Γενικού Νοσοκομείου Ανατ.Αττικής, πλησίον του άξονα της Αττικής Οδού, με βάση πολεοδομικά, κυκλοφοριακά και λειτουργικά κριτήρια, γ) δημιουργία στο χώρο του Παιδο-ψυχιατρικού Νοσοκομείου, σύγχρονου Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου, καθώς και Μονάδας Αποκατάστασης Αναπήρων για την κάλυψη οξυμένων αναγκών, δ) αύξηση των κονδυλίων για Υγεία – Πρόνοια στο 5,5% το ΑΕΠ, ώστε να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις σε υγειονομικούς και εξασφάλιση προσφοράς σύγχρονων υπηρεσιών, ε) τέλος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ψυχικής υγείας, χρειάζεται ουσιαστική ενίσχυση των δημόσιων δομών, όπως επίσης και των υποδομών απεξάρτησης των τοξικομανών και επανένταξή τους στην κοινωνία.

Λύσεις υπάρχουν, όπως επίσης και πόροι. Αυτό που χρειάζεται είναι η ριζική στροφή στην ασκούμενη πολιτική. Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα, αλλά κοινωνικό αγαθό και αυτό που χρειάζεται είναι ένα σύγχρονο δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας – πρόνοιας, με ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών σε αυτό.

To Γραφείο Τύπου