Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/07/2007

Αντιπροσωπεία της Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο του ΣΥΝ Αλέκο Αλαβάνο.

ΟΙ συνδικαλιστές της Πυροσβεστικής αναφέρθηκαν εκτενώς στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τελευταία στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών. Πιο συγκεκριμένα είπαν ότι καταβάλλουν τιτάνιες προσπάθειες για την αποτελεσματική κατάσβεση των πυρκαγιών, εργαζόμενοι νύχτα – μέρα, φτάνοντας πολλές φορές στα βιολογικά τους όρια. Ωστόσο, όπως τόνισαν, οι τεράστιες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό (λείπουν 4000 πυροσβέστες), η ανυπαρξία ενεργειών πρόληψης από εμπλεκόμενους  φορείς και ο κακός συντονισμός μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών καθιστά το έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών ιδιαίτερα επικίνδυνο αλλά και δυσχεραίνει την έγκαιρη κατάσβεση των πυρκαγιών.

Στη συνάντηση τον Πρόεδρο του ΣΥΝ συνόδευαν ο Σ.Σιώκος, υπεύθυνος του Τμήματος εργατικής πολιτικής και ο Μ.Ανδρικόπουλος, υπεύθυνος του Τμήματος του ΣΥΝ για τα Σώματα Ασφαλείας.

Μετά το τέλος της συνάντησης έγιναν δηλώσεις:

Αλέκος Aλαβάνος

Είχαμε μια συνάντηση με την Ένωση Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος. Μας δόθηκε η ευκαιρία να εκφράσουμε το μεγάλο σεβασμό μας και τη μεγάλη εκτίμησή μας στην ηρωική δουλειά που κάνουνε σε πολλαπλά μέτωπα, σε έναν πόλεμο που έχει πάρα πολλά μέτωπα φέτος στην χώρα μας. Βέβαια, πιστεύουμε μια χώρα είναι ευτυχισμένη όταν δεν χρειάζεται ήρωες και με αυτή την έννοια πιστεύουμε ότι η πολιτεία πρέπει να δώσει όλα εκείνα τα μέσα, προκειμένου να είναι  μηδενικές οι ανθρώπινες απώλειες αλλά και περιορισμένες οι απώλειες στο περιβάλλον. Εμείς θέλουμε να τονίσουμε την ανάγκη να καλυφθούν τα μεγάλα κενά, χιλιάδες κενά που υπάρχουν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, την ανάγκη να νομιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι δασοπυροσβέστες αλλά και ένα πρακτικό θέμα: άμεσα να προβλεφθούν κονδύλια για υπερωρίες διότι ήδη έχουν εξαντληθεί και δεν  μπορούν να δουλεύουν έτσι. Θέλουμε επίσης να επισημάνουμε την ανάγκη να υπάρξει ένας πραγματικός συντονισμός όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών, δηλαδή της Πυροσβεστικής σε συνεργασία με τους δασολόγους, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε συνεργασία με την πολιτική προστασία, όπου δυστυχώς υπάρχουν κάποιες δυσχέρειες σήμερα γιατί δεν υπάρχει ένα κοινό συντονιστικό κέντρο. Εμείς θα ενεργοποιηθούμε και στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο εθνικό επίπεδο, προκειμένου να υπάρξουν ανάλογες με το μέγεθος του προβλήματος χρηματοδοτήσεις. Καταλήγω ξαναλέγοντας ότι όλοι οι πυροσβέστες τις ημέρες που εμείς πηγαίνουμε διακοπές είναι στην πολεμική ζώνη, έχουν το σεβασμό μας, τη στήριξή μας και την αλληλεγγύη μας. Ο ΣΥΝ δίνει έμπρακτα τον ενδιαφέρον του με τη διαρκή κοινοβουλευτική του παρέμβαση και με μια σειρά ενεργειών, καθώς παρουσία στους τόπους της φωτιάς.

Πρόεδρος Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος

Εκφράσαμε τις θέσεις και τις  προτάσεις της Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος για την δύσκολη πραγματικά κατάσταση που αντιμετωπίζει το πυροσβεστικό προσωπικό τις τελευταίες ημέρες. Εκφράσαμε τις απόψεις μας και τις θέσεις μας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πυροσβέστης τούτες τις πράγματι καυτές ημέρες για τον τόπο αλλά και για  το Πυροσβεστικό Σώμα. Ζητήσαμε από τον Πρόεδρο του ΣΥΝ και μας διαβεβαίωσε, ότι θα στηρίξει το πυροσβεστικό προσωπικό, που δίνει πραγματικά μια πάρα πολύ δύσκολη μάχη για να προστατεύσει τη ζωή και την περιουσία των πολιτών αλλά και του εθνικού φυσικού πλούτου.

To Γραφείο Τύπου