Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/07/2007

Συνάντηση αντιπροσωπείας εργαζομένων στο Δημόκριτο με τον Πρόεδρο του ΣΥΝ Αλέκο Αλαβάνο.

Το Πρόεδρο του Συνασπισμού Αλέκο Αλαβάνο επισκέφτηκε σήμερα αντιπροσωπεία του συλλόγου των εργαζομένων καθώς και εργαζόμενοι του πυρηνικού ερευνητικού αντιδραστήρα του Δημοκρίτου αποτελούμενη από τον  Πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων Κωνσταντίνο Τουρναβίτη και τον οργανωτικό γραμματέα Βασίλη Παπανικολόπουλο.

Οι εργαζόμενοι έθεσαν υπʼ όψη του Προέδρου τα προβλήματα που απασχολούν το Δημόκριτο και ειδικότερα τα προβλήματα του προκύπτουν από το γεγονός ότι ο αντιδραστήρας έχει παύσει να λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2004.

Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την ανησυχία και τον προβληματισμό τους, από το γεγονός ότι η Διεύθυνση του αντιδραστήρα αντί να προσπαθήσει να φέρει εκ νέου σε ασφαλή λειτουργία τον αντιδραστήρα, τηρώντας τους διεθνείς  κανονισμούς, ακολουθεί ένα κυνήγι μαγισσών, με την απομάκρυνση έμπειρου και εξειδικευμένου προσωπικού με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσκολία έγκρισης  και συνέχισης του έργου εκ μέρους της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας.

Όπως τόνισαν οι εργαζόμενοι η παράταση της μη λειτουργίας του αντιδραστήρα, οδηγεί σε οριστικό κλείσιμο και σε εξαφάνιση της σχετικής τεχνολογίας και απώλεια επαφής της χώρας με τις ραγδαίες εξελίξεις στον τομέα της πυρηνικής τεχνολογίας.

To Γραφείο Τύπου