Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/07/2007

Για την ομιλία του κ. Κ. Καραμανλή στη Σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Κ. Καραμανλή στη Σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ., έκανε την παρακάτω δήλωση:

Ο κ. Κ. Καραμανλής, με μια ομιλία καθαρά προεκλογικής σκοπιμότητας και κίβδηλων υποσχέσεων, επιχείρησε να παραπλανήσει τον ελληνικό λαό και να εξωραΐσει την σκληρή κοινωνική πραγματικότητα.

Είναι βέβαιο ότι ο κ. Κ. Καραμανλής, με τις περίφημες κυβερνητικές «μεταρρυθμίσεις», έχει μετατρέψει ακόμα περισσότερο την Ελλάδα σε χώρο διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και σε «παράδεισο» υπερκερδοφορίας, ασυδοσίας και φορολογικής ασυλίας του μεγάλου κεφαλαίου. Είναι ακριβώς, όμως, γιʼ αυτούς τους λόγους που η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ιδιαίτερα της νεολαίας, βλέπουν τη θέση τους συνεχώς να χειροτερεύει και το μέλλον τους να διαγράφεται όλο και πιο δυσοίωνο.

Η αποφασιστική καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής μαζί με την αποδοκιμασία συνολικά της δικομματικής συναίνεσης και η μεγάλη ενίσχυση του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς είναι ο μόνος δρόμος σήμερα για να ανοίξουν νέοι ελπιδοφόροι προοδευτικοί ορίζοντες για τη χώρα και τον ελληνικό λαό.

To Γραφείο Τύπου