Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/07/2007

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

Ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΝ

Καταδικάζουμε με κατηγορηματικό τρόπο τον ρατσιστικό χείμαρρο της εφημερίδας «Ελεύθερος Κόσμος» στις 30.6.2007, η οποία αναφέρεται με δημοσίευμα της σε δημόσια εκδήλωση ομοφυλοφιλικών οργανώσεων.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης και του κυβερνητικού εκπροσώπου για το περιβάλλον ύβρεων, διακρίσεων και κοινωνικού ρατσισμού, που υφίστανται πολίτες με ομοερωτικό προσανατολισμό έγκεινται κατά κύριο λόγο στο ότι αφήνουν ποικιλοτρόπως το πεδίο ελεύθερο.

Η κυβέρνηση οφείλει:

-Στο πλαίσιο της αντιρατσιστικής νομοθεσίας (ν.927/1979), να συμπεριλάβει στο προστατευτικό της πεδίο ομάδες με ομοερωτικό προσανατολισμό, έτσι ώστε να διώκονται ποινικά όσοι χρησιμοποιούν ρατσιστικές ύβρεις εις βάρος τους.

-Να θεσμοθετήσει την πολιτική ένωση ομοφυλοφίλων είτε με τη μορφή του γάμου είτε με τη μορφή του αστικού συμφώνου συμβίωσης, αναγνωρίζοντας έτσι το δικαίωμά τους στο σύνολο των προνομίων (φορολογικών, ασφαλιστικών, κ.α.) που απορρέουν.

-Τέλος, να παίρνει θέση δημόσια όταν κορυφαία στελέχη της (π.χ. κ. Γιακουμάτος) αναφέρονται στους ομοφυλόφιλους με σκαιό τρόπο.

Διαφορετικά, αφήνει τον δρόμο ανοιχτό για παραβιάσεις των Αρχών Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ με φραστικές επιθέσεις και όχι μόνο.

Τμήμα Δικαιωμάτων