Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
01/10/2005

Για τις προθέσεις της ΔΕΗ να επιβάλει τέλος σε όλους τους πολίτες στο όνομα του κόστους που πληρώνει για την αγορά δικαιωμάτων ρύπων

Δήλωση του Π.Λαφαζάνη, μέλους ΠΓ και υπεύθυνος Οικονομικής & Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ

Ο Π. Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ., υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τις προθέσεις της ΔΕΗ να επιβάλει τέλος σε όλους τους πολίτες στο όνομα του κόστους που πληρώνει για την αγορά δικαιωμάτων ρύπων, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Το ειδικό τέλος από 1 έως 4 €, που προτίθεται να επιβάλει η ΔΕΗ σε όλους τους καταναλωτές με άλλοθι το υψηλό κόστος που πληρώνει για την αγορά «δικαιωμάτων ρύπων», αποτελεί ένα τέχνασμα για μια νέα αύξηση των τιμολογίων της ηλεκτρικής ενέργειας, τη δεύτερη μέσα στο χρόνο.

Στην ουσία, με το τέλος αυτό η ΔΕΗ θέλει να ενισχύσει την κερδοφορία της σε όφελος των ιδιωτών μετόχων της και σε βάρος του ελληνικού λαού και της οικονομίας. Ταυτόχρονα, το τέλος αυτό είναι μέρος του σχεδιασμού για μεγάλη αύξηση των τιμολογίων, προκειμένου να ευνοηθούν οι ιδιωτικές επενδύσεις στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Ο ελληνικός λαός ήδη έχει αρχίσει να πληρώνει πανάκριβα τη λεγόμενη απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και τη σταδιακή ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

To Γραφείο Τύπου